A 2024-es húsvét alkalmából hagyományaikhoz híven az idei húsvéti ünnepek előtt is meglepi a gyermekeket és velük együtt minden ember arcára igyekeznek mosolyt varázsolni a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület tagjai. A dél-dunántúli motorosok Nyuszi gurulása az idei nagypénteken is a jótékonyságról szól.

Pécsen a Széchényi téren például cukorkaágyúzással várják a motorosok március 29.-én, a nyuszi gurulás megállópontjánál a gyermekeket!

A motorosok Pécsről indulnak március 29-én, 11 órakor indulnak Pécsről, a Budai vámnál található Tesco parkolójából.

A hagyományos húsvéti jótékonykodás mellett a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület tagjainak kitűzött célja a motorosok jobb megítélése a társadalomban, illetve a baleset megelőzés is kiemelkedő szerepet kap az adománygyűjtésen kívül. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szeretnék meglepni a gyermekeket egy húsvéti ünnephez kapcsolódó feldíszített motorokkal történő látványos felvonulással, valamint az előzetesen meghirdetett megállóhelyeiken apró ajándékokkal.

A Dél-Dunántúli Motoros Egyesület motorosai az előre meghirdetett gyűjtőpontokon leadott édességeket osztják szét. Az egyesületi motoros tagjai a nagypénteki felvonulást követően az összegyűjtött adományokat gyermekotthonokban és rászoruló családoknál fogják szétosztani.

A motoros egyesület tagjai kérnek mindenkit, ha tehetik, osszák meg és tudassák ismerőseikkel az eseményt, hogy minél több családhoz eljusson a hír, mert remélik, hogy ezáltal sok gyerkőc arcára tudnak majd idén is mosolyt csalni, és sok-sok csokit ki tudnak ennek köszönhetően osztani.

A Dél-Dunántúli Motoros Egyesület közösségi oldalán írja, hogy a Magyarbólyért Egyesület is kilátogat a rendezvényükre Pécsen a Széchenyi térre, ahol a gyerkőcöket cukorkaágyúzással várják.

Nyuszi gurulás tervezett útvonala:

10:30 Pécs Budai Vám Tesco parkolóban

A parkolóban csokit osztunk majd tovább indulunk 11:00-kor

1. megálló: Pécsbánya (11:20-11:40)

2. megálló: Frey cukrászda (volt 25 emeletes) (12:00-12:20)

3. megálló: Pécs Pláza (12:30-12:50)

4. megálló: Széchenyi tér (13:10-13:30)

5. megálló: Kozármisleny, Élet-Esély Autistákat Segítő Egyesület (13:50-

A Dél-Dunántúli Motoros Egyesület egy a motorosokat képviselő és segítő, baleset megelőzésre is épülő motoros szervezet! Céljuk, hogy egy nagy csoportba tömörítsék a motoros szívvel élőket.

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál pécsi és baranyai híreket, információkat.