Tegnapi nap során sajtónyilvános rendezvényen adták át a Steinmetz kapitány tér új parkját. Az Európai Uniós támogatásból megvalósult
beruházás hozzájárul a Hungária utca – Nagy Jenő utca – Petőfi utca által lehatárolt téregyüttes és környéke lakóinak jobb életminőségéhez, egy egészséges, kellemes, és élhető környezetet teremtve az ottélőknek.

A tér számos területen megújult, okospadok, valamint játékasztalok jelentek meg rajta, korszerű illemhelyeket alakítottak ki és a padok, valamint székek számát is megnövelték. A füves terület egyelőre még nem alakult ki, de a kivitelezők ígérik, hogy a nyárra ez is megtörténik.

Fotó: Hegedűs Tünde

A megnyitón Zag Gábor, Pécs város kulturális ügyekért felelős alpolgármestere (aki egyben a kerület képviselője) elmondta, hogy nagyon örül, hogy a felújítási project sikeresen zárult, továbbá annak is, hogy úgy sikerült a város zöldterületét növelni, hogy az nem ment a parkolóhelyek rovására. Egyben reményét fejezte ki annak kapcsán, hogy a park valódi közösségi térként fog funkcionálni, illetve a pécsiek vigyázni fognak rá.

Fotó: Hegedűs Tünde