Egykori főszerkesztőnk, Vági Márton írása:

Ha már minden egyes Vitézyről szóló hír alatt megjelenik a DK-Párbeszéd-MSZP kommandó gyorsreagálású hadtest, akkor tisztázzunk le valamit. Akármennyire is furcsa, vannak az országban olyan polgárok, akik sem a Fideszből, sem ebből a DK-MSZP-Párbeszéd vonalból nem kérnek. Én például közéjük tartozom, ráadásul a jelek szerint elég sokan vagyunk még így ezzel.

A 2018-as országgyűlési választásokon például 1 771 878 ember szavazott a Jobbik-LMP-Momentum-MKKP négyesre, mely pártok akkor finoman szólva sem voltak azzal vádolhatóak, hogy az óbaloldal részei. Ezzel szemben a szocik a nem létező Párbeszéd és Gyurcsányék összesen kaptak 990 862 szavazatot.

2022-ben az előválasztáson Márki-Zay simán felmosta a padlót Dobrevvel, ez is azt bizonyította, hogy bár a DK-nak meg az óbaloldalnak van egy lelkes tábora, de ez egy kurvára kis létszámú tábor – mondjuk ezt abból is tudhatjuk, hogy a Fidesz 2010 óta minden választást kétharmaddal nyer meg, csalás ide, csalás oda, ma Magyarországon több ember szeretné Orbán Viktort a miniszterelnöki székben látni, mint Gyurcsány Ferencet.

Én maximálisan támogatom, hogy az LMP, vagy akár a Kétfarkú Kutyák indítsanak jelöltet Budapesten, Pécsen meg bárhol máshol az országban, pontosan azért, mert vagyunk páran, akik biztosan nem szavaznánk DK-s, MSZP-s jelöltre, ahogy fideszesre sem. Ez 2018-ban is kiderült, de egyébként például Pécsett 2019-ben is, ahol az LMP kifejezetten jól szerepelt, a baloldali összefogástól távolmaradva.

Egyébként minden eddigi felmérés azt mutatja be, hogy Vitézy nem Karácsonytól fog szavazatokat elvinni és még csak nem is Szentkirályitól. Hanem a bizonytalanokat – azokat akik sem Orbánból, sem Gyurcsányból nem kérnek – tudja megszólítani, nekik tud alternatívát nyújtani. Erről egyébként még az LMP-pártisággal nem vádolható Telex is beszámolt. Nem kell aggódni, Karácsony Gergely minden létező felmérés szerint simán vezet és újrázni fog, ellenben Vitézy személyében egyfelől lesz a közgyűlésben egy harmadik utas politika, másfelől a fent említett szavazóknak tud nyújtani alternatívát.

Egyébként remélem, hogy az LMP Pécsett is önállóan fog indulni. És saját polgármester-jelöltet fognak állítani. Legyen csak minél több alternatíva, azok is tudjanak szavazni, akik sem Orbánból, sem az óbaloldalból nem kérnek. Ugyanis mi vagyunk többen és nem a DK-s kommandó.