Ezúttal Deutsch Tamásnak, a Fidesz EP-listavezetőjének ment neki Magyar Péter legújabb posztjában. Egy korábbi bírósági per egyik vallomását idézi, amiben egy rendőr arról beszélt, hogy Deutschot drogozáson kapták, csak a mentelmi joga miatt nem tudtak ellene intézkedni:

„1998 nyarának végén, augusztusban érkezett egy információ arról, hogy a XVI. kerület, Sashalomban található masszázsszalonban kábítószer terjesztés és fogyasztás zajlik rendszeres jelleggel. Konkrétan heroinról és kokainról volt szó. Azt tapasztaltuk, hogy az egyébként számunkra ismeretlen vendégek között ott tartózkodik Deutsch Tamás is. Klinikai tünetek alapján, megítélésem szerint kábítószer hatása alatt állhatott, viselkedése zavart volt, beszéde összefüggéstelen”– olvasható.

Ez aztán egy későbbi esetben is megismétlődött: „Pár hónappal a sashalmi eset után ismételten információt kaptunk, hogy a Margit utcában üzemel egy kupleráj, ahol kábítószer terjesztés és fogyasztás zajlik. Kiérkezésünk után a helyszínen kokaint találtunk. Az ott tartózkodó személyeket igazoltattuk. Közöttük Deutsch Tamást ismertük fel, viselkedése ismét zavart volt, tudatmódosító szer hatása alatt lehetett. Ám mentelmi joga miatt őt nem igazoltathattuk, és nem állíthattuk elő.”

Ezeket az ügyeket egyébként egy 2015-ös bírósági perben tárták fel. Ekkor Juhász Péter állította azt, hogy Deutsch rendszeresen fogyaszt drogot. A pert első fokon Juhász meg is nyerte, majd beszámolt arról a vallomásról, amit most szó szerint hozott le Magyar Péter. Deutsch aztán fellebbezett, másodfokon pedig meg is nyerte a pert.

Forrás: 24.hu