Ez nagyon nincs rendben. – olvasható az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook oldalán a bejegyzésben.

Az elmúlt egy hét alatt 3 mentőegységre is rátámadtak segítségnyújtás közben.

Múlt héten Pest vármegyébe érkeztek a mentők egy beteghez, aki a sötétben megbújva gázriasztó fegyverrel lőtt rá az Országos Mentőszolgálat munkatársaira.

Néhány nappal később Győr-Moson-Sopron vármegyében siettek az életmentők egy nő segítségére, akit párja fizikálisan bántalmazott. Az ittas férfi ellátás közben visszatért a helyszínre, újra barátnőjére támadott, majd a mentősökre rontott ököllel.

Kedden pedig Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyébe kérték a mentők segítségét egy nő erős alhasi fájdalmai miatt, ahol szintén a beteg párja akadályozta az ellátást. A vizsgálatok alatt hirtelen kirángatta a nőt a mentőautóból, majd baltával a kezében fenyegette a mentőket.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai minden alkalommal a protokollnak megfelelően jártak el, elhagyták a veszélyes helyszíneket és segítséget kértek.

A kiérkező rendőrök segítségét ezúton is köszönik. Az életmentők egyik esetben sem szenvedtek sérüléseket, de ez csupán a szerencsének, a gyors reagálásnak és a bajtársak lélekjelenlétének köszönhető.

Az Országos Mentőszolgálat mentálhigiénés csoportja felvette a kapcsolatot az érintett életmentőkkel.

Valóban, ez így nagyon nincs rendben!

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál friss közéleti híreket, információkat.