Húsvét hétfőn hajnalban, Baranya vármegyében délelőtt még derűs időnk lesz. A minimumok 10 és 14 fok között alakulhat. A déli szél többfelé élénkülhet, erősödhet meg.
A déli órákhoz közeledve nyugat felől vastagodni kezd a felhőzet, egy markáns hidegfront érkezik a délután.
A délután első felében a délnyugati szél nyugatira vált és erőre kap.
A hőmérséklet maximuma 26 és 28 fok között alakulhat.
A délután második felében nyugat felől beborul az ég és egyre nagyobb területen ered el az eső. A záporok mellett kis eséllyel zivatarok is kialakulhatnak a térségben. A front átvonulását viharos nyugati-északnyugati szél kísérheti. A térség nagy részén 5-10 mm eső hullhat. A front után a kora esti órákban 10-12 fokos maximumokra készülhetünk, jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Este marad a szeles, csapadékos idő. – ígéri a Meteo Mecsek.

A jövő hét elején egy hidegfront hatására többfelé várható eső, erős, olykor viharos szél, több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Majd lassú melegedés kezdődik továbbra is élénk széllel, és a többórás napsütés mellett ismét 20 Celsius-fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek; vasárnap már újra 22-28 fok közötti hőmérséklet várható a legmelegebb órákban – derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.   

Húsvéthétfőn a nap nagyobb részében változó vastagságú fátyolfelhőzet és a sivatagi por szűri a napsütést, időszakosan akár borult eget is okozva. Késő délutántól, estétől aztán az északnyugat felől érkező hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, ezzel együtt kiterjedt, intenzív csapadékzóna érkezik, amely éjfélig főként a Dunántúlon okoz többfelé esőt, záporesőt, néhol zivatart. Nagyrészt élénk, olykor erős lesz a déli szél, de az Alpokalja tágabb térségében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24-29 fok között alakul.    

Kedden erősen felhős vagy borult idő várható, majd napközben nyugat felől szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Reggelig többfelé, később szórványosan valószínű csapadék, zivatarok elsősorban a Dunántúlon lehetnek. A nyugatias szelet sokfelé erős, időszakosan viharos lökések is kísérik. A minimum hőmérséklet 7-12, a csúcsérték 11-18 fok között valószínű.    

Szerdán napos idő várható fátyolfelhőkkel, majd a nap második felében délnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Kevés helyen előfordulhat csapadék. A délnyugati szelet sokfelé élénk, néhol erős széllökések kísérik. A hajnali 3-8 fokról 15-20 fok közé emelkedik a hőmérséklet.    

Csütörtökön változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, szórványosan előfordulhat csapadék. A nyugati, délnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 4-10, délután 16-21 fok várható.    

Pénteken változóan felhős időre kell számítani többórás napsütéssel, és csapadék nem valószínű. Élénk, néhol erős lökések kísérik a déli, délnyugati szelet. A minimum 5-11, a maximum-hőmérséklet 17-23 fok között várható.    

Szombaton változóan felhős idő valószínű többórás napsütéssel, csapadék nélkül. Több helyütt megélénkülhet a déli, délnyugati szél. A hajnali 7-12 fokról 20-26 fok közé emelkedik a hőmérséklet.   

Vasárnap gyengén felhős, napos időre van kilátás, csapadék nem várható. A déli szél helyenként megélénkül. A minimum-hőmérséklet 8-13, a csúcsérték 22-28 fok között valószínű.

Forrás: mti.hu

A bahir.hu oldalán minden reggel megtalálhatja a friss, aktuális napi időjárás előrejelzést.