A Universal Air járataival egyelőre Münchenbe és Máltára utazhatunk Pécsről, de nyártól indul a korfui charter járat is. A repülőjáratok kihasználtak, a Pécsma információi alapján a légitársaság kifejezetten pozitív tapasztalatokról számolt be.

– Az első pillanattól kezdve, ahogy Pécsre látogattunk, éreztük a városban rejlő potenciált. A repülőtere nagyszerű, az emberek gondolkodása pedig előremutató. Örülünk, hogy sejtésünk bizonyítást nyert, hiszen már most látjuk, mekkora igény van itt a szolgáltatásainkra – közölte a Universal Air a portállal.

A máltai utak kifejezetten keresettek, több járatra már minden jegy elkelt. A légitársaság adatai szerint ráadásul nemcsak Pécsről, hanem az egész dél-magyarországi régióból, sőt Szerbiából és Horvátországból is foglalnak jegyeket, hiszen így elkerülhetik a több órás utazást a ferihegyi repülőtérre.

A Universal Air kiemelte a pécsi utazási irodák támogatását is, akik leginkább korfui nyaralásokat szerveznek. A társaság úgy látja, ezekre az utakra is egyre többen foglalnak helyet. Ugyanakkor máltai irodákkal is tartják a kapcsolatot, amelyek képviselői szintén meglátogatták már a várost és környékét, hogy utazásokat ajánljanak a pécsi régióba.

Az elmúlt két hétben nagyjából 500 ember utazott járatainkon Pécsre vagy onnan valamelyik célállomásunkra, ez a férőhelyek több mint 75 százalékát jelenti. Összesen pedig már háromezernél is több jegyet adtunk el. Ígéretes kezdés, ami felülmúlja a várakozásinkat.

Járatok jelenleg kedden és pénteken indulnak Málta és München irányába, de hamarosan szerdán és vasárnap is utazhatunk. Jegyeket telefonon a Universal Air angol nyelvű ügyfélszolgálatán (+356 212 55 212) vagy a légitársaság honlapján, valamint az App Store-ból már letölthető mobiltelefonos applikáción keresztül foglalhatunk. A fedélzetre 1 darab, maximum 7 kilogrammos kabintáska vihető fel (40x30x22 centiméter), de a jegyár tartalmaz egy feladott poggyászt, amelynek súlya maximum 15 kilogramm.

A reptérre való kijutást a Tüke Busz Zrt. ingyenes járatai könnyítik meg, amelyek az induló és érkező repülők menetrendjéhez igazodva közlekednek a pécsi belvárosból a pogányi légikikötőbe.

A borítókép illusztráció.