Baranya vármegye térségében éjszaka nagy változás nem történik az időjárásban. Marad a változó, elsősorban az északi térségben időnként megnövekvő, majd ismét csökkenő felhőzet. Elvétve ugyan nem kizárt szemerkélés, de kevés helyet érintően és jelentős csapadék sehol sem hullik.

Szombaton, nyugaton tartósan napos, gyengén felhős, a középső országrész felett változóan napos-felhős, míg a keleti országrészben inkább felhős égkép lesz jellemzőbb.
Északkeleten előfordulhatnak szórványosan, időszakosan záporok, szemerkélő eső, míg az ország túlnyomó részén nem valószínű csapadék.
A légmozgás gyenge, mérsékelt, DNYNY-i irányú lesz.
Az ország északkeleti negyedének kivételével határozottan melegszik a levegő, ismét kora-nyárias idő köszönt be. 20 fok feletti, a déli térségben 25 fok közeli maximum hőmérsékletekkel. Északkeleten, a határozottabb felhőzet alatt még pár fokkal 20 fok alatt maradhat a felmelegedés.
Késő délután, este keleten is csökkenni, vékonyodni kezd a felhőzet. Eső ekkor már ott sem valószínű.
Éjjel többnyire csillagfényes vagy gyengén felhős égbolt, gyenge légmozgás, nyugodt idő várható.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
szombat reggel 9,
szombat délután 23,
vasárnap reggel 9 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
Vasárnap és hétfőn már országszerte fátyolfelhőzet melletti napos idő várható. Tovább melegszik a levegő, 25 fok köré, egyre többfelé a fölé emelkedik a nappali hőmérséklet. Vasárnap gyenge légmozgással, hétfőn élénk, néhol erős D-ies széllel lehet számolni. Csapadék nem érkezik.

Kedden előreláthatólag délelőtt még marad a nyáriasan meleg, napsütéses időjárás, de tovább erősödik a D-ies szél. Valamikor a délutáni, esti órákban, északnyugat felől egy hidegfront érkezése körvonalazódik ÉNY-ira forduló, viharos széllökésekkel, felhősödéssel, és szórványosan esővel, záporokkal. A fronttal érkező esők, illetve szél várhatóan az éjszaka második felében éri el a keleti országrészt.

Szerdán szeles, változékony, hűvös idő ígérkezik kelet felé elvonuló csapadékkal, nyugat felől felszakadozó, lecsökkenő felhőzettel. Nagyjából 10 fokot eshet vissza a hőmérséklet.

Csütörtökre egyelőre délelőtt naposabb, délután felhősödő időre van kilátás. Este, éjjel egy kiebb csapadékmező is keresztezheti az országot.

forrás: eumet