Tizenhat előadás, köztük két független produkció száll versenybe az idei Országos Színházi Találkozón. Amelynek a kaposvári Csiky Gergely Színház ad otthont június 10. és 16. között.

    Az idei évben 65 társulat 107 előadással jelentkezett a találkozóra. A válogatók által ajánlott 10 nagyszínpadi és 10 kamaraszínházi előadásból a Csiky Gergely Színház művészeti tanácsa 14 darabot választott ki. Amelyet a Kritikusok Céhe által jelölt további 2 független előadás egészít ki – tájékoztatták a szervezők az MTI-t pénteken.


    A Budapest Bábszínház a Frankenstein, a Karinthy Színház a Hamlet – Crazy and Cool, a Katona József Színház a Magányos emberek darabbal vesz részt.  A Nemzeti Színház a Kurázsi mama és gyermekei, az Örkény Színház a The Black Rider, a Radnóti Miklós Színház a 3 tél, a Thália Színház a Ványa bá, a Vígszínház pedig a Sirály című előadással szerepel a versenyprogramban.
    A Kolozsvári Állami Magyar Színház az Ifjú barbárok, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a Lázadni veletek akartam vesz részt a fesztiválon. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház az Iráni konferencia című produkcióját hozza el Kaposvárra.
    A Csokonai Nemzeti Színház Debrecen a Nincstelenek, a Soproni Petőfi Színház A pacsirta című előadással szerepel. A Szolnoki Szigligeti Színház pedig A fösvény című darabbal került be a versenyprogramba.
    A független előadások közül a Forte Társulat és a Szkéné Színház Akár Akárki, valamint Pécsi Harmadik Színház Csirkefej című előadása száll versenybe.
    Az előadásokra jegyeket április 15-től lehet vásárolni a Csiky Gergely Színház jegypénztárában és weboldalán.
    Az találkozón az előadások mellett pódiumbeszélgetések, családi programok, koncertek és gasztronómiai élmények is várják a közönséget.
    „A 2024-es Országos Színházi Találkozó új korszakot nyit a hazai színházi világban”. Idézi a közlemény Fülöp Pétert, a fesztivál igazgatóját. Aki szerint a szervezők minden résztvevőt és látogatót izgalmas programokkal és családias atmoszférával várnak Kaposváron.

forrás: mti

További fontos hírek itt!