Magyar Péter szerda délután beadta pártja nyilvántartásba vételi kérelmét a Nemzeti Választási Bizottságnak. Magyar a Facebookon posztolt erről, illetve az EP-választáson való indulásáról.

„Ezzel a párttal indulunk 2024. június 9-i európai parlamenti és az önkormányzati választáson. A párt nevét a regisztráció jogerőssé válása után hozom nyilvánosságra” – írta. A választási bizottság csütörtökön ülésezik, és akkor elvileg döntést hoz. Alig néhány perccel később aztán megerősítette a pártjának nevét, mivel a Nemzeti Választási Bizottság oldalán megjelent a bejelentés ténye.

Magyar Péter tehát megerősítette, hogy a Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indulnak a 2024. június 9-i választáson. A Tisza Párt mai közgyűlésén az egyik alelnökévé választotta Magyart, illetve Magyarék többségbe kerültek a párt ügydöntő szerveiben.

Az Egri Ügyek cikke szerint a pártot Szabó Attila és Deák Boldizsár alapította. Utóbbi az egri Fideszben is politizált, egykori önkormányzati képviselő és rádiótulajdonos. A 2022-es választáson végül nem indultak el, így ez lesz az első megmérettetésük.