Milák Kristóf ott folytatja az úszást, ahol nagyjából egy éve abbahagyta: fölényesen nyeri a versenyeket az úszók országos bajnokságán. A hosszú önkéntes szünetből visszatérő Milák megnyerte 200 méteres pillangóúszást és az 50 méter gyorsot is.

Milák hosszú kihagyása miatt – amibe két vb is beleesett – sokan voltak kiváncsiak arra, hogy miként tér vissza. Nos, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok klasszis nem hagy sok kétséget afelöl, hogy még mindig ő az első számú magyar úszó. Már tegnap megnyerte a 100 gyorsot a szám első magyar vb-érmesét, Németh Nándort megelőzve.

Ma aztán fő számában, a 200 pillangón sem adta alább. Milák rögtön az első hosszon az élre állt, és 100 méter után közel fél másodperc volt az előnye csapattársa, Márton Richárd előtt. Milák az utolsó ötvenet aztán nagyon megnyomta, jelezve, hogy rendben van az állóképessége is, végül egy jó testhosszal nyert. A győztes idő 1:54.90 lett, ami idén az ötödik legjobb időeredmény a világon, de azért saját legjobbjától jócskán elmaradt.

Milák aztán megnyerte az 50 gyorsot is, vagyis egy órán belül két aranyérmet szerzett. A 21.89-ces győztes idővel pedig megszerezte az olimpiai szintidőt is.

A versenynap fontos híre még, hogy Kapás Boglárka is megszerezte az olimpiai kvótát női 200 pillangóban, így karrierje során ötödik alkalommal vehet részt a játékokon.

Forrás: 24.hu

Kép: MTI/Kovács Tamás