Ma ünnepli 21. születésnapját Boros Mihály zongoraművész, aki Pécsett látta meg a napvilágot 2003. április 21-én.

Zenei tanulmányait hatéves korában kezdte Megyimóreczné Schmidt Ildikónál, a Pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában. Nyolcéves korától a Müncheni Zene- és Színházművészeti Főiskola Különleges Tehetségek Osztályának hallgatója.

Pályafutása során a színészettel is próbálkozott, 2013-ban több mint háromszáz jelentkező közül választotta ki Lang Lang a tizenkét gyermeknek tartott nemzetközi kurzusára. Ebben az évben a gyerek Ashil főszerepét játszotta a Pécsi Nemzeti Színházban, A sivatag hercege című zenés játékban.

Miután 2014-ben megnyerte a Virtuózok című televíziós komolyzenei tehetségkutató első évadját, 11 évesen felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Rendkívüli Tehetségek Osztályába. Karrierje során nyert már zongoraversenyt Rómában, Milánóban és Párizsban is.

2015. decemberben az Armel Operafesztivál különdíjasaként a Pannon Filharmonikusok közreműködésével lépett a svájci közönség elé Zürichben a Tonhalléban, Wolfgang Amadeus Mozart KV. 488-as A-dúr zongoraversenyével.

Egy évvel később, 2016 novemberében önálló estet adott a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar közreműködésével, amiről lemezfelvétel is készült.

2018-ban a Nemzeti Filharmonikus Zenekar felkérésére Chopin f-moll zongoraversenyét játszotta a Kocsis Zoltán emlékére rendezett hangversenyen, a Müpában.

2020-ban, 17 éves korában a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium tanulójaként érettségizett. 2020 óta a Müncheni Zene- és Színházművészeti Főiskola BA hallgatója.

Fiatal kora ellenére pályafutása során számos díjjal gazdagodott, 2015 Pécs Város Fiatal Tehetsége díj – Márk Tamás-díjat zsebelhetett, míg 2016-ban két másik pécsi művésszel egyidejűleg (Erdélyi Dániel, Wunderlich József) Junior Prima Primissima-díjat vehetett át. 2020-ban pedig a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete díját vehette át.

Szerkesztőségünk nevében további sikeres éveket kívánunk neki!