Április 11-én, 17 órakor emlékeznek meg József Attila születésnapjáról, és ünneplik meg A magyar költészet napját Kozármislenyben. Az ünneplésre a Kozármislenyi Művelődési Központ – ban, illetve a Petőfi utcában található Tájházban kerül sor.

Program a Kozármislenyi Tájházban:

  • Köszöntőt mind dr. Biró Károly polgármester.
  • Verset mond Szentesi Egon.
  • Telemann a-moll menüettjét fuvolán adja elő Kiss Rebeka a pécsi ANK Művészeti Iskolájának növendéke, csellón kísér Ján Boglárka.
  • Szavalatokat ad elő dr. Sebők Ildikó és Klaudi Péter, Sólyom Katalin színművésznő irodalmi köréből.
  • A Melódia énekegyüttes tagjai megzenésített verseket adnak elő.
  • Abonyi Bea festő bemutatása.

Program a Kozármislenyi Művelődési Központban:

  • A Kozármislenyi Művelődési Központ aulájában április 11-től kiállítás keretében megtekinthetőek lesznek Abonyi Bea festő művei, Lélekszirmok címmel, amelyet nyár elejéig tekinthetnek meg az érdeklődők.

Abonyi Bea lélekfestő így vall önmagáról és művészetéről:
Budapesten leélt 42 év után 23 éve élek Püspökszentlászlón, csodás természeti környezetben. 1999 nagy váltást jelentett életemben. Otthagytam jól megfizetett banki állásomat és utat engedtem életemben a lehetőségeknek és a szabadságnak.
A biztonság feladása esélyt adott arra, hogy sokkal több csodás dolog történjen az életemben, mint eddig. Ekkor házasodtam össze mostani férjemmel, akivel vettünk egy romos vályogházat Püspökszentlászlón, ide született meg fiunk is.
Közös munkánk eredménye egy Vendégház, melynek szlogenje: VANNI JÓ!. Célul tűztük ki a vendégek testi-lelki-szellemi megújulását.
Jómagam szeretek énekelni. zenélni, táncolni, meditálni, csikungozni, taichizni és festeni. Ezekben találom meg a jelenlétet, a Most örömét, az egységérzet csodáját, harmóniáját, szépségét. Járom a természetet naponta, ha tehetem, elmegyek egyedül egy-egy zarándoklatra is. Ezek a tevékenységek önismereti utam részei, terápiák, melyek az örömteli, teljes élet felé vezetnek.
Az akvarell festésre az 2021 januárban találtam rá, amikor ki akartam próbálni egy nagyon látványos, absztrakt akril festési technikát. Miután hiába kerestem az akril festékeimet, eszembe jutott a gyerekkori rajz órán használt vízfesték, ami a fiók mélyén várta, hogy egymásra találjunk. A nulláról indultam, járom utamat lépésről-lépésre, gyűjtöm a tapasztalatokat. Különböző technikákat fedezek fel, kísérletezek ki. Szándékom a folyamatos keresés és megújulás. A festésben szabad teret adok a lehetőségeknek, nem tervezem meg előre lépeimet, engedem, hogy maguktól megszülethessenek a kezeim által.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss híreket, információkat.