„Másfél órát beszélgettek miniszterek kedélyesen a műhús, a műméz és egyéb hasonlóan fontos, előre megírt kérdésekről.” – reagált a közösségi oldalán Magyar Péter a mai kormányinfóra.

A továbbiakban úgy fogalmazott, hogy szerinte: „szintet lépett a kormány a nyilvánosság elhallgatásában”

Facebook oldalán rámutatott, hogy: „másfél órát beszélgettek miniszterek kedélyesen a műhús, a műméz és egyéb hasonlóan fontos, előre megírt kérdésekről. Megvárják, hogy lejárjon az előre meghatározott időkeret, majd egy kérdésre adtak lehetőséget a Völner–Schadl–Rogán-ügy kapcsán. Nem volt itt, kérem, százezres tüntetés, nincs itt erkölcsi, jogi, politikai és gazdasági válság…”

A mai kormányinfó valóban elég furcsára sikerült: már csak abból a szempontból is, hogy ma debütált Vitályos Eszter, kormányszóvivő. Gulyás Gergely és mellé pedig beült Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy István agrárminiszter is. A magas létszám ellenére sem esett szó olyan fontos döntésről, és bejelentést sem tett egyikük sem, amihez hasonlót korábban Gulyás Gergely már ne mondott volna egyedül, illetve az adott miniszter ne tett volna közzé a hivatalos Facebook oldalán.

A megjelent újságíróknak adott másfél órán keresztül végül csupán Nagy Istvánt és Varga Mihályt kérdezhették az újságírók. Ennek okán szinte alig került szóba Magyar Péter és az általa nyilvánosságra hozott hangfelvétel, valamint az, hogy összehozta a NER elleni eddigi legnagyobb tüntetést szombaton.

Magyar Péter a Facebook oldalán közzétett bejegyzésében nehezményezte is, hogy az újságírók nem kérdeztek rá az általa szervezett tüntetés, illetve a Schadl-Rogán ügy kapcsán tett feljelentésének kormánykörökben történt visszhangjára.

Magyar Péter a kormányinfón jelen lévő médiának is odaszúrt: „ami igazán érdekes, hogy nem volt egy ember sem a teremben, aki a mesedélután első órája után azt mondta volna, hogy mi ehhez az elhallgatáshoz nem asszisztálunk, mi újságírók vagyunk, és az országot és a magyar embereket valóban érdeklő ügyekben akarjuk kérdezni Gulyás Gergelyt és a kormányt”.

A független média egyelőre tanakodik, hogy mit akart üzenni ezzel Magyar Péter a sajtónak, hiszen amúgy Gulyás Gergelyt pontosan a Magyar Péter által felvetett kérdésekkel ostromolták a kormányinfón jelen lehető független újságírók. Bővebb útmutató helyett Magyar Péter az oldalán közzétett egy képet, amelyen egy ökölbe szorított kéz látható, három ötágú csillaggal körbeölelve, alattuk pedig a felirat: „propaganda”.

Íme, Magyar Péter Facebook bejegyzése teljes egészében:

„Szintet lépett a kormány a nyilvánosság elhallgatásában. Véget ért a 2 hónap után először megtartott kormányinfó. Másfél órát beszélgettek miniszterek kedélyesen a műhús, a műméz és egyéb hasonlóan fontos előre megírt kérdésekről. Megvárták, hogy lejárjon az előre meghatározott időkeret, majd egy kérdésre adtak lehetőséget a Völner-Schadl-Rogán ügy kapcsán. Nem volt itt kérem százezres tüntetés, nincs itt erkölcsi, jogi, politikai és gazdasági válság…És ami igazán érdekes, hogy nem volt egy ember sem a teremben, aki a mesedélután első órája után azt mondta volna, hogy mi ehhez az elhallgatáshoz nem asszisztálunk, mi újságírók vagyunk és az országot és a magyar embereket valóban érdeklő ügyekben akarjuk kérdezni Gulyás Gergelyt és a kormányt.”

A bahir.hu ma délelőtt már beszámolt a mai kormányinfón elhangzott fontosabb kérdésekről, és válaszokról.