Immáron 13. alkalommal szervezi meg 2024. április 27.-én szombaton a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület a hagyománnyá vált Szezonnyitó Motoros Gurulás és Családi napot. A rendezvény helyszíne ezúttal is Pécs főtere, a Széchenyi tér, ahova szombaton délelőtt 10 órától várják a motorosokat és az érdeklődőket.

Az egyesület közleménye szerint azért hívták életre, hogy felhívják a közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy a jóidő beköszöntével megérkeztek a motorosok az utakra. A program megvalósításának fő mozgatórugója a motorosokat érintő balesetek számának csökkentése. Mivel számos olyan baleset adódik, ahol nem csak motoros, hanem a közlekedésben résztvevő egyéb jármű is érintett, így a balesetmegelőzés ezen formája nem csak a motorosokat érinti. Fel kell hívni a közlekedők figyelmét a fokozott óvatosságra.

Az esemény fő mozzanata a 14 órakor kezdődő felvonulás, mely ideje alatt a több mint ezer motor végighalad a városon. A Széchenyi téren nem csak a motorosokat várják, hanem a család minden tagjának kínálnak programot, így például a gyerekeket balesetmegelőzéssel kapcsolatos játékos feladatokkal várják.

A felvonulás útvonala: Széchenyi tér – Janus Pannonius utca – Esze Tamás utca – Klimó György utca –
Korház tér – Hungária utca – Szigeti út – Tüzér utca – Füzes dűlő – Nyugati ipari út – Maléter Pál út – Siklósi út – Rákóczi út – Irgalmasok útja- Széchenyi tér