Bemutatókkal, szakvezetésekkel, gyerekfoglalkozásokkal, játékokkal várják az érdeklődőket a Föld napja alkalmából tartandó ingyenes családi napra április 20-án, Pécsen, a Tettye városrészben.

Az eseményt civil szervezetekkel karöltve megrendező Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága (DDNPI) MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: évek óta hagyomány, hogy a Föld napja alkalmából a Tettyén színes forgataggal várják az érdeklődőket.

Az idei rendezvény fókuszában az a Mura-Dráva-Duna UNESCO Bioszféra Rezervátum lesz, amely 2021-ben jött létre Magyarország, Ausztria, Horvátország, Szerbia és Szlovénia részvételével. A világ első, öt ország közreműködésével megvalósult egységes bioszféra-rezervátuma, Európa egyik legnagyobb természeti területének számít. A bioszféra-rezervátum számos különleges halfajnak és több mint 300 madárfajnak ad otthont – írták.

A tettyei rendezvényen e rezervátum értékeinek bemutatása mellett – a többi között – ügyességi, természetismereti játékokkal, kisállat simogatóval, retro könyvvásárral és olvasóligettel, gyerekkoncertekkel, vezetett kirándulásokkal is várják az érdeklődőket.

A rendezvény programjairól részletesen a www.ddnp.hu/okoturizmus/programok oldalon lehet tájékozódni.