Ma délelőtt elsőfokú riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt a meteorológiai szolgálat – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos oldalán.

Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is.

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is. A riasztások által érintett területeket, járásokat az alábbi hivatkozáson elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon. Amennyiben az OMSZ visszavonja az ország területéről az elsőfokú riasztást, vagy másodfokú riasztást ad ki, arról újabb közleményben számolunk be. Az újabb területeket érintő elsőfokú riasztásokról addig a lenti hivatkozáson elérhető térképről tájékozódhatnak.

Az erős széllökések Baranya vármegyébe meghozták az erős lehűlést, és vele együtt az esőt, a csapadékot.

A MetFigyelő, az időjárással, természettel kapcsolatos hírekkel, információkkal, felvételekkel jelentkező közösségi portál a Facebook-oldalán alig egy órája tette közzé a mai havas képeket a Kőszegi-hegységből! Írott-kőn a hóvastagság elérte az 5-10 cm-t!

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál friss híreket, információkat.