Ünnepeljük együtt a Föld napját! – olvasható a felhívás a Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium hivatalos Facebook-oldalán.

2024-ben, április 21-én, vasárnap várja a PécsZOO a kicsiket és a nagyokat, hogy látogassanak el hozzájuk a Mecsek oldalba és élvezzék a különleges programjaikat a természet és a vadon élő állatok szeretetének jegyében.

Ezt az egész vasárnapot garantáltan el lehet majd tölteni a Pécsi Állatkert és Akvárium Terráriumban akár családdal vagy akár barátokkal, hiszen garantált, hogy jól fogják érezni magukat.

Az egész nap során biztosított extra programoknak köszönhetően, amelyek közt van kígyó simogató éppúgy, mint falabella séta (falabella = a világ legkisebb lófajtája) mind ez által pedig a látogatók bepillantást nyerhetnek az állatok varázslatos világába a Pécsi Állatkertben.

A Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium a Mecsek oldalában található, gyönyörű környezetben. A ZOO nem véletlenül használja a „Vadon a város felett!” szlogent, hiszen ez Magyarország legmagasabban fekvő állatkertje.

Az állatkert akvárium-terrárium épületében tengeri és édesvízi halak, kétéltűek és hüllők gazdag gyűjteménye tekinthető meg, melynek egyik legnagyobb látványossága a 100 000 literes cápás akvárium. A Z00 területén többek között borjúfókákkal, vízilovakkal, fehér bengáli tigrisekkel, barnamedvével, vörös pandákkal, foltos hiénákkal, kubai krokodillal, makikkal és számos más, egzotikus állattal találkozhatnak a látogatók. Az állatkert különféle programokkal, igény esetén zoopedagógiai foglalkozással, csoportvezetéssel és nyaranta látványetetésekkel várja a látogatókat.

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál pécsi, baranyai híreket, információkat.