Szerdán Baranya vármegyében borult időre kell készülni, ismétlődő csapadékra van kilátás. Az északi szél mérsékelt lesz, de a délelőtt folyamán megélénkülhet.
A hajnali minimumok 6 és 8 fok között alakulnak. Délelőtt folytatódik a csapadékos idő, napsütésben nem bízhatunk.
Délután ismétlődő jelleggel gyenge csapadékhullásra kell készülni, borult lesz az idő.
Szerdán napközben a hőmérséklet maximuma Baranyában 10 és 13 fok között alakulhat. Az északi szél többfelé lesz élénk, mely ronthat hőérzetünkön. Estére megszűnik a csapadék, de az északnyugati szél marad élénk. A hőmérséklet 5 fok közelébe csökken. – ígéri a szerdai napra a Meteo Mecsek
A HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint a hidegfront a Kárpát-medencébe is meghozza az átlag körüli hőmérsékletet, a front átvonulása után szerdán már csak elszórtan fordulhat elő záporos csapadék.

 Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:    
A vastagabb frontális felhőzet, illetve csapadékzóna délkelet, kelet felé araszol, utóbbi hajnalra hagyja el hazánkat. Addig viszont még több helyen várható időszakos eső, záporeső. Az összefüggő felhőzet éjszaka északnyugat felől elkezd szakadozni, csökkenni, így szerdán hazánk nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre már kisüt a nap, de a délkeleti, keleti országrészben továbbra is felhős marad az idő.    
Szerda délutántól elsősorban a Salgótarján-Szeged-vonal szélesebb sávjában, valamint a nyugati határszélen alakulhatnak ki záporok, jégdara záporok, egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. A hegyekben hózápor is lehet.    
Az északi, északnyugati szelet kedden még több helyen kísérhetik időszakosan erős vagy viharos lökések, szerdán már csak néhol lehet szélerősödés.    
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul, a szélcsendes, kevésbé felhős északi völgyekben pár fokkal hidegebb is lehet.   
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán az országban 12 és 16 fok között alakul.
Forrás: meteomecsek.hu, mti.hu

A bahir.hu oldalán minden reggel talál friss, aktuális időjárás előrejelzést és közéleti híreket, információkat.