Újabb indulóval bővült a pécsi önkormányzati választáson részt vevők száma. A Mindenki Pécsért Egyesület és a Pécs Most Egyesület a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közös közleményben jelezték, hogy együtt kívánnak indulni a június 9-i megmérettetésen:

„Együttműködési megállapodást kötött a Mindenki Pécsért Egyesület és a Pécs Most Egyesület a 2024-es önkormányzati választásokra.

A két szervezet mind a tizenhét pécsi választókerületben állít jelöltet, akik a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben indulnak az önkormányzati választáson.

A választási együttműködés célja, hogy pártérdekek helyett helyi civil szervezetek delegáltjai és a pártpolitikától független szakemberek képviseljék az Önkormányzatban a város és a lakosság érdekeit.

A választási programról és a képviselőjelöltek személyéről hamarosan sajtótájékoztatót tart a Mindenki Pécsért Egyesület és a Pécs Most Egyesület vezetősége.

Az együttműködést üdvözölte és támogatja Pécs két országgyűlési képviselője, dr. Mellár Tamás és dr. Keresztes László Lóránt is.”

A Mindenki Pécsért Egyesület 5 évvel ezelőtt is részt vett az önkormányzati választáson, akkor a jelenlegi városvezetést támogatta. 2021-ben ugyanakkor elhatárolódtak a városvezetéstől, ugyanis álláspontjuk szerint a polgármester és a képviselők nem tartották magukat azokhoz az elvekhez, amelyekben a választást megelőzően megállapodtak. A Pécs Most Egyesület első alkalommal vesz részt önkormányzati választáson.