Mai nap is ülésezik a pécsi közgyűlés, és ahogyan már megszokhattuk, ma sem múlik el politikai csatározások nélkül.

Noha a napirend előtti felszólalás intézménye már megszűnt, az országgyűlési képviselőknek joga van felszólalni az ülésen. Ezt Mellár Tamás tette meg, aki civilek panaszait sorolta fel, amelyet eljuttattak hozzá. Ezután Kővári János ügyrendi kérdésben kért szót, és mivel ezt nem szabályozza az SZMSZ, Péterffy Attila megadta neki a szót.

Utólag lehet, hogy megbánta ezt a döntését, az ÖPE képviselői felszólalása után egy közel egyórás vita (sokszor inkább veszekedés) alakult ki a kérdésről, amelyben természetesen volt Gyurcsányozás, hazugsággal vádolás meg minden egyéb.

Miután ez véget ért, a kérdések felolvasása következett. Ennek keretében Csaba István a város csődbe vitele kapcsán kérdezte Csizmadia Pétert. De ezúttal nem elégedett meg ezzel, hanem rögtön egy 10 perces technikai szünetet kért, hogy felmenjen a Fidesz polgármester-jelöltjével a harmadik emeletre, megmutassa neki, hol vannak a csődbiztosok és együtt megkérdezzék, hogy ki miatt ment csődbe a város. A polgármester a szünetet elrendelte.

Jelenleg tart a szünet, a közgyűlés meg kb. egy órája indult, de az első napirendi pontig még nem sikerült eljutni. Talán előbb-utóbb erre is sor kerül…