Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a Siklósi Járási Ügyészség négy emberrel szemben. Amiért kábítószer-terjesztő hálózatot működtettek Dél-Baranyában 2022 őszétől 2023 nyaráig.

    A Baranya Vármegyei Főügyészség keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a bűnözői csoportot irányító vádlottat korábban már kábítószer-kereskedelem miatt letartóztatták, majd bűnügyi felügyeletet rendeltek el vele szemben.
    Ügyében a felmerült költségeket egy ismerőse finanszírozta. Aki a vádlott szabadulását követően felkereste őt és közölte vele, hogy az anyagi segítségért cserébe kábítószert kellene értékesítenie.
    Mivel új lakhelyre költözött és jogosítványa sem volt, a vádlott további tagokat szervezett be a kábítószer terjesztéséhez. Részükre pedig feladatokat osztott ki.
    Így a vásárlói kör kiépítése érdekében beszervezte többek között élettársát. Élettársának – kábítószert rendszeresen használó – rokonát, továbbá egy, a drog beszerzésében, szállításában segédkező embert.
    A bűnözői csoportnak széleskörű ismeretsége, illetve stabil vásárlói köre alakult ki, melynek következtében 2022 októberétől 2023 májusáig, elfogásukig értékesítettek kábítószert Dél-Baranyában.
    Az ügyészség valamennyi vádlottal egyezséget kötött, és indítványt tett, hogy a bíróság a velük kötött egyezséget hagyja jóvá – olvasható a vádhatóság közleményében.

forrás: mti