Tíz lehetséges EP-képviselőjelölt bemutatkozó videóját tette közzé a YouTube-on, illetve mozgalma honlapján Magyar Péter.

A Tisztelet és Szabadság Pártja EP-listáját maga Magyar vezeti majd, a többi helyre pedig pályázatot írtak ki. „A pályázat keretében öt-öt olyan hölgyet és urat szeretnénk kiválasztani, akik alkalmasak és képesnek is érzik magukat arra, hogy közéleti pályára lépjenek, és Magyarországot és a honfitársaikat európai parlamenti képviselőként képviseljék” – szerepelt a felhívásban.

Végül hat nő és négy férfi került be az utolsó körbe. Összesen 538 pályázó jelentkezett, és közülük egy egykori diplomatákból és jogászokból álló, tíztagú testület választott az első körben 30–40 jelentkezőt.

A második körben már Magyar részvételével a bizottság ezt a csapatot tovább szűrte. Végül a harmadik körben a jelöltek egy-egy videót készítettek, a Talpra Magyarok Közösségének honlapján bárki szavazhat, hogy ki kerüljön fel a listára. A szavazás pénteken délig tart.

Annyi változás történt Magyar Péter videóhoz fűzött kommentje alapján, hogy a lista harmadik helyére Tarr Zoltán református lelkész került. A második helyre viszont a legtöbb szavazatot kapó női jelölt kerül majd.