Baranya vármegye térségében: Szombaton ismét hidegfront érkezik hazánk térségébe. Délelőtt a nyugati országrészben, estére már a déli és középső megyékben is feltámad, erősödik az ÉÉNY-i szél. Keleten mérsékeltebben élénkülő légmozgás a valószínűbb.
Többnyire felhős égbolt várható változó vastagságú, olykor szakadozó, gomolyosodó felhőzettel. A Tiszántúl térségében van főként esélye tartósabb napsütésnek.
A felhőzetből elszórtan, nagyobb valószínűséggel a Dunántúl térségében és északon alakulnak ki futó záporok.
Este, éjjel a keleti országrészben is felerősödik várhatóan az É-i szél. A Duna-Tisza közén lehet mérsékeltebb a légmozgás. Nyugaton erősen, keleten változóan felhős időben elvétve, inkább nyugaton lehet zápor. (Az Alpokalja magasabban fekvő tájain hózápor is kialakulhat.)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szombat reggel 3,
szombat délután 12,
vasárnap reggel 3 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Vasárnap az ország nyugati felén erősebben felhős időben elszórtan, de ismétlődően alakulhatnak ki záporesők. Hűvös napra van kilátás. Ezzel szemben keletebbre el-elvékonyodó, szakadozó felhőzet mellett ki-kisüthet a nap és a hőmérséklet is valamivel enyhébbnek ígérkezik.

– Hétfőn és kedden napos és felhősebb időszakok váltakozása most a legvalószínűbb olykor kissé élénkebb É-i széllel. Elvétve kialakulhat futó zápor is, de nem látszik jellemzőnek a csapadék.

– Szerdára egyelőre szeles, felhősebb idő ígérkezik délelőtt kiadósabb esővel, majd délután szakadozó felhőzettel.

– Csütörtökön, pénteken szakadozó, csökkenő felhőzet mellett egyre több napsütésben lehet bízni. Fokozatos enyhülés kezdődhet. Kisebb zápor ugyan még kialakulhat, de jelentős mennyiségű eső nem látszik.

forrás: eumet