A mai nappal felfüggesztem a főpolgármester-jelölti kampányomat, és arra kérem a támogatóimat, hogy a főpolgármester-választáson Vitézy Dávidot támogassák. Ezt jelentette be az Indexnek Brenner Koloman, a Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje, miután részt vett Vitézy Dávid programbemutatóján.

Brenner Koloman úgy ítéli meg, hogy Vitézy Dávid személye és szakmai elhivatottsága garancia lehet arra, hogy nem a pártközpontokból diktált megoldásokkal álljon elő.

A közlekedési szakember a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület és az LMP jelöltjeként indul a választáson. Brenner Koloman arra a kérdésre, hogy visszalépése mögött van-e Jobbik-LMP megállapodás is, leszögezte: „Ez Vitézy Dávidról és a programokról szól. Épp azt szeretném, hogy ne pártközpontokból irányított szekértáborok adják a főpolgármestert, hanem egy polgári értékrend szerint működő, a budapesti polgárokért és a közjóért dolgozó városvezető legyen. Ahogy felsoroltam, több programpontunk is egyezik, ezért támogatom Vitézy Dávidot, ugyanakkor az EP-választáson mindenkit arra buzdítok, hogy Róna Péterre és a Jobbik-Konzervatívok listájára szavazzon, Róna Péter többek között azon dolgozna Brüsszelben, hogy a fővároshoz és más önkormányzatokhoz is eljussanak az uniós források”. – írta meg a 24.hu

Vitézy Dávid ma tartotta meg főpolgármester-jelölti programismertetőjét. Arról beszélt, hogy Budapest nem fejlődik. Kifejtette, hogy Budapestet a főpolgármester a kormány-ellenzék nagy háborújának szimbolikus terepévé, pártpolitikai csataterévé tette. És persze ehhez örömmel asszisztált a kormány is.