Fucsovics Márton két játszmában legyőzte a chilei Alejandro Tabilót az 579 ezer euró (230 millió forint) összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztorna szombati elődöntőjében.    

A világranglistán 82. magyar játékos 1:1-nél vette el a 41. helyen álló riválisa adogatását, és ezt az előnyét végigvitte a szetten. A folytatás eleinte még simábban alakult. A 32 éves Fucsovics két brékkel 4:0-ra meglépett, ám 5:1 után Tabilo két meccslabdát is hárítva felzárkózott 5:4-re.     

Fucsovics végül 1 óra 25 perc alatt zárta le az összecsapást, és a vasárnapi döntőben a francia Grégoire Barrere, valamint az argentin Mariano Navone párharcának győztesével találkozik.

Eredmény, elődöntő:

Fucsovics Márton-Alejandro Tabilo (chilei) 6:4, 6:4

Az ATP 250-es versenyen a 4. kiemelt Alejandro Tabilo (41.) próbálta megállítani a magyart szombaton, de viszonylag gyorsan brékelt Fucsovics Marci (2:1), és attól kezdve végig vezetett. 6:4, 5:1-nél úgy tűnt, nagyon sima lesz, de a balkezes chileinek volt még egy fellángolása. A nagyon magabiztosan, okosan, pontosan teniszező magyar, másodszor adogatva a győzelemért már nem adott esélyt a dél-amerikainak és a 10. ász adogatását is beütve visszaverte Tabilo próbálkozását. A vasárnapi lesz Fucsovics Marci negyedik döntője az ATP Touron, és a 2018-as genfi diadal után másodszor ünnepelhet salakon. – írja hivatalos Facebook oldalán a Magyar Tenisz Szövetség.

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál friss és aktuális sporthíreket, információkat.