Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltségének és az LMP európai parlamenti (EP-) listájának támogatására kérte Ungár Péter, a párt társelnöke szombaton mindazokat, akik a jövő politikájára szeretnének szavazni és pártpolitikai csataterek helyett valódi városfejlesztést várnak Budapesten, illetve akik szerint valódi európai politikáról kell beszélni.

Ungár Péter az LMP Facebook-oldalán közvetített budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a választási kampány kezdetével a fővárosban alapvetően három ajánlat fogalmazódik meg a választópolgárok számára: a múlt, vagyis Szentkirályi Alexandrának, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének ajánlata, amely arról szól, hogy vissza kell térni a Tarlós-érába; a status quo, vagyis Karácsony Gergely főpolgármester ajánlata; és a jövő, azaz Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt ajánlata.

Emlékeztetett arra, hogy Vitézy Dávid pénteken bemutatott egy 101 pontos programot, amely a kultúrán, a lakhatáson, a közlekedésen és a szociálpolitikán keresztül mindent érint, és ennek magvalósítására kérnek felhatalmazást.

Közölte azt is, hogy az EP-választáson „egyszerű a helyzet”: mindenki, aki azt mondja, hogy itt a kormányváltásról van szó, vagy arról, hogy a „Brüsszel nevű várost megállítsák”, az valótlanságot állít a magyar választóknak arról, mi ennek a választásnak a tétje.

„Az EP-választásnak az a tétje, hogy milyen hangsúlyokat szeretnénk az Európai Parlamentben” – jelentette ki a politikus.

„Mi vagyunk az egyetlen zöld lista, és mi azt szeretnénk, hogy végre ne a magyar termőföldet, a magyar vizet és a magyar levegőt áldozzák fel a nyugati és keleti tőkések azért, hogy növeljék a profitjukat az akkumulátorgyártás kapcsán” – fogalmazott Ungár Péter.

Forrás: MTI/LMP sajtó

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss közéleti híreket, információkat.