Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt közlekedési baleset feltételezett okozója ellen. – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében.

A police.hu fotója a két ember halála miatt keresett személyről

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya 01000/1662/2024. bűnügyi számon folytat büntetőeljárást a 2024. április 18-án 22 óra körül a Budapest XVIII. kerületében, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utca magasságában történt, két ember halálával végződő közúti közlekedési baleset ügyében.

A rendelkezésre álló adatok szerint a repülőtér irányából a város felé tartó Volkswagen Touareget Iavorschi Nicolai 21 éves moldovai állampolgár vezette, áttért a szemközti sávba, ahol két másik  autóval  ütközött. Az egyik autóban ketten meghaltak, a másikban ketten megsérültek. Az okozó jármű vezetője és utasai a baleset után elmenekültek.

A BRFK azonosította a Volkswagen Touareg vezetőjét, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki:

(https://www.police.hu/hu/koral/elfogatoparancs-alapjan-korozott-szemelyek/277471)

A szintén elmenekülő utasokat is körözik :

(https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/oket-korozzuk)

A BRFK Bűnügyi Főosztálya az üggyel összefüggésben pedig embercsempészés miatt indított büntetőeljárást.

 A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a keresett férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Forrás: police.hu

A bahir.hu oldalán folyamatosan tájékozódhat a Baranyán túli hírekről, információkról.