A Napi Komló – 7300.hu az elmúlt napokban egy szórólapról értesült a Családi Piknikről, amelyen egy fideszes képviselőjelölt invitálta a lakosságot a részvételre.

A lap érdeklődött a politikusjelöltnél, hogy mennyi közpénzt kaptak a rendezvényre, és miért csak fideszes politikusokról készült képeket látni a közösségi oldalakon. Róna Ágnes állította, hogy ő nem tud ilyen részleteket az eseménnyel kapcsolatban.

Április 14-én „Polgári Piknik és Családi Nap” néven tartottak – közpénzzel támogatott – rendezvényt a sikondai pihenőparkban. A 7300.hu is egy olyan szórólapról értesült a programról, amelyen Róna Ágnes fideszes képviselőjelölt invitálta a lakosságot a részvételre.

Az április 14-i családi piknikre előzetes regisztráció volt szükséges.

 Róna Ágnes fideszes képviselőjelölt fotója szerepel a meghívón, de se a Fideszhez köthető arculati elemek, se a párt neve nem jelent meg a plakáton.

A családi pikniken fellépett Polgár Peti, és kézműves foglalkozás, arcfestés szórakoztatta a gyermekeket. Az eseményről közzétett képeken szerepel többek között Polics József polgármester (Fidesz-KDNP), Kamarás Péter pécsi KDNP-s és Varga Tibor siklósi KDNP-s politikus is. – írja tegnapi cikkében a 7300.hu

A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Magyar Kultúráért Alapítvány Demeter Szilárdhoz tartozik. Csak az alapítvány 150 millió forintos támogatást kap az államtól (2023-tól kezdődően örökké) a 2444/2021-es kormányhatározat szerint. Vagyis a sikondai rendezvényt közpénzből (is) valósították meg. A Pannónia Ifjúsági Egyesület egy pécsi szervezet, amelynek Facebook-oldala egy éve mutatott először és utoljára aktivitást. Elnöke Seres Gábor.

Róna Ágnes képviselőjelöltet kérdezte a 7300.hu az eseményről, akitől az alábbi választ kapta:

 „A tárgyi rendezvény, ahogy Ön is írja, a sikondai pihenőparkban került megrendezésre, ami egy mindenki számára elérhető, nyilvános helyszín, ezzel együtt a rendezvény is szabadon látogatható volt. A közösségi eseményről magam is egy plakátról értesültem. Örülök minden olyan kezdeményezésnek, ami színesíti Komló kulturális, közösségi életét, és szívesen is veszek részt barátaimmal, kollégáimmal minden helyi rendezvényen, függetlenül attól, hogy azt éppen ki, mikor szervezte. Körülbelül 300 résztvevő lehetett, családok, idősebbek, fiatalok egyaránt, sok gyerek is volt. Arról viszont nem tudok nyilatkozni, hogy milyen értékrendű emberek voltak, de nem is tartom releváns kérdésnek egy közösségi eseménynél. Mindannyian komlóiak vagyunk, itt élünk, együtt, nincs semmi szükség a felesleges megosztottságra” – írta lapunknak küldött válaszában a képviselőjelölt.