Tüke László korábbi alpolgármestert, a József Attila Általános Iskola igazgatóhelyettesét indítja Pusztaszabolcson a Fidesz a júliusi önkormányzati választáson. Tüke önkormányzati képviselő is, de ő volt az, aki 2019-ben írásos figyelmeztetést kapott a tankerületi központtól, mert az iskolai nagyszünetben naplóval megütött egy ötödikes diákot. – írja a 444.hu

Az esetről készült jegyzőkönyvekből az derült ki, hogy az iskolában a nagyszünetben két osztálytárs, egy fiú és egy lány között alakult ki konfliktus, amelyről a diákok értesítették az osztályfőnök Tüke Lászlót. A leírtak szerint az osztályfőnök berontott a kémiaterembe, majd egy padot tolt a terem ajtaja elé, felugrott rá, kirántotta konnektorostul az iskolarádió hangszóróját, majd ordibálni kezdett a gyerekekkel, és fejbe vágta az egyiküket a naplóval. A jegyzőkönyvben rögzítetteket maga Tüke is elismerte az, hogy a jegyzőkönyvet maga is aláírta.

A testi fenyítéssel érintett gyermekek szülei ugyan később visszavonták a bejelentésüket, de a tankerület vezetője mindennek ellenére lefolytatta a vizsgálatot, és a személyes meghallgatások alapján arra a meglepő megállításra jutott, hogy „a bántalmazás ténye nem bizonyítható kétséget kizáróan”. Az osztályfőnök Tüke László ugyanis maga mondta a jegyzőkönyvbe, hogy az iskolában megütötte a gyereket.

A tankerület vezetője azért adott írásbeli figyelmeztetést Tüke Lászlónak, mert: „a gyerekek között kialakult nézeteltérés során nem úgy viselkedett, ahogyan az egy pedagógustól ilyen helyzetben általában elvárható. Hibáját Ön is elismerte”. Egyben Tükét figyelmeztették arra is, hogy a jövőben „tartózkodjon az ehhez hasonló reakcióktól és a pedagógus munkakörben elvárható türelemmel és szakértelemmel kezelje az esetleges iskolai konfliktushelyzeteket.”

A 444-nek Tüke László az esetet követően azt mondta, hogy szerinte nem történt bántalmazás. Amikor viszont a lap arról kérdezte, hogy akkor miért írta alá az ominózus esetről készült jegyzőkönyvet, amelyben elismeri a gyerek megütését, azt válaszolta a 444.hu kérdésére, hogy az nem a realitásokat tartalmazza. Mindezek ellenére a gyermeket bántalmazó osztályfőnök írásbeli figyelmeztetést kapott, hiszen a jegyzőkönyvben aláírásával maga is elismerte, hogy hibázott.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss közéleti híreket, információkat.