Tévedni emberi dolog, és csak az tévedhet, aki dolgozik, de azért Halásztelken igen csak meglepődött, és el is szomorodott egy család, mikor megkapták a hét éve halott nagymamájuk nevére szóló kiértesítést.

Azonnal a választási irodához is fordult egy halásztelki család, mert a júniusi 9-i önkormányzati és EP-választásról kiértesítették a már 2017-ben elhunyt nagymamájukat is.

Halásztelken úgy tűnik, hogy nem volt egyedi az eset, mert megdöbbenve tapasztalták, hogy például az 1980-as években külföldre távozó szomszédjuk is kapott választási küldeményt, aki ebben az évben éppen 116 éves lenne – írja a hvg.hu.

A Nemzeti Választási Iroda válasza szerint az adatok a Belügyminisztérium által vezetett személyi adat- és lakcímnyilvánításban szerepeltek hibásan. Mivel „az értesítők és a szavazóköri névjegyzék adattartalmát a Nemzeti Választási Iroda ez alapján állítja össze”, ők automatikusan küldték a kötelező postát – derül ki a Választási Információs Szolgálat tájékoztatásából. – írja a 24.hu

Az NVI felvette a kapcsolatot a Belügyminisztérium munkatársaival, és onnan azt a tájékoztatást kapták, hogy az eseteket követően mindkét ügyben pontosítani fogják a nyilvántartásukat. Úgy hírlik, hogy a bejelentést követően már törölték is a helytelen adatokat a nyilvántartásukból.

A halásztelki panaszos család azért továbbra sem érti, hogyan bukkanhatott fel ilyen váratlanul a hét éve elhunyt nagymama neve és címe a választói adatbázisban ennyi évvel a halála után. Elmondásuk alapján az elmúlt hét évben ugyanis eddig még egyszer sem fordult elő, hogy az elhunyt rokonukat bármelyik választásra is meginvitálták volna, vagy a belügyi szerv hibás adatai alapján bármilyen más szervezet is kereste volna az elhunyt nagymamát.

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál híreket Baranyán túlról is!