Két első, három második és három harmadik helyet, valamint több értékes helyezést értek el a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola versenyzői az idei szezon első duatlon versenyén. A sprintfutamban pécsi versenyzők elhozták az abszolút első és második helyet is.

Iszkaszentgyörgyön rendezték meg az idei szezon első duatlon versenyét, ahol a PSN Zrt. Pécsi Sportiskola triatlon szakosztálya 17 fővel képviseltette magát. A rendkívül hideg és szeles időjárás ellenére kiváló eredmények születtek. A versenypálya bőven rendelkezett szintkülönbséggel mind a futás, mind a kerékpározás során.

A több kiemelkedő teljesítmény közül Surján Lászlóé volt az első a sorban, aki rögtön ezüstéremmel nyitott első duatlon versenyén az újonc 1-es kategóriában. Ezt követően az újonc 2-ben Halász Jakab 6. helyezést ért el. Két serdülő korú fiú versenyzőnk is kiválóan teljesítette az első futást, így az élbolyban kezdhették meg a kerékpározást. Tatai Csanádnak sikerült is megtartania ezt a pozíciót és egy erős második futást követően a harmadik helyen ért célba. Makkos Szabolcs ugyan nem tudott az élbollyal maradni kerékpáron, de ezután is stabil versenyzést mutatva az ötödik helyen végzett.

A sprintfutamban a kerékpározás megkezdésekor már Péter Benedek és Soós Gergő kettőse vezetett, majd a két fős szökés több mint 1 perc előnnyel kezdhette meg a második futást, ahol Benedek bizonyult gyorsabbnak. Így a pécsi versenyzők elhozták az abszolút első és második helyet is. A többi sportoló is remekül teljesítette a távot, számos dobogós helyezés született a korosztály szerinti bontásban.

Teljes eredménylista:

Újonc 1: Surján László 2.

Újonc 2: Halász Jakab 6. és Surján Balázs 13.

Gyermek: Bors Minka Borbála 14., Láda Natália Anna 22., Halász Márton 17.

Serdülő: Tatai Csanád Péter 3., Makkos Szabolcs 5., Láda Botond Zsolt 34.

Ifjúsági: Makkos Enikő 15., Draxler Félix 23.

Junior: Draxler Alexia 3.

Felnőtt 1: Péter Benedek 1., Soós Gergő Gyula 2.

Felnőtt 2: Barakonyi Márton 1.

Veterán 1: dr Pálinkás Tünde 3., Szabolcsi Attila 2.

Forrás: psnzrt.hu

A bahir.hu oldalán folyamatosan tájékozódhat a baranyai sportolók sikereiről!