Pécs város zenei életét ismerheti meg a Magyar Zene Háza közönsége április 26-tól 28-ig a Város a Házban programsorozat következő állomásán.  

Bóbita Bábszínház, Lovasi András, Parti Nagy Lajos, Kocsis Gergely, Megyimórecz Ildikó, Balogh Ádám, Eozin Vonósnégyes és a Zsolnay Fényfesztivál is képviseli ezen a hétvégén Pécset a rendezvényeken.

Április 26-án pénteken az ország egyik leglátványosabb rendezvényeként számon tartott Zsolnay Fényfesztivál világát idézik meg; a Magyar Zene Háza Hangdómjában egy csokorra való audiovizuális program lesz látható a hétvége során.

Április 27-én délelőtt a Bóbita Bábszínház ad műsort, majd az Elektronikai bütykölde elnevezésű programban egyszerű áramköri elemekből készíthetnek az érdeklődők elektronikai kütyüket, majd elektronikus zenei improvizációt hallgathat a közönség.    

A szombati napot Lovasi András koncertje zárja: az „egyszálgitáros” estekről ismert minimál hangszerelés ezúttal kiegészül egy kórussal és Tövisházi Ambrus billentyűs játékával.    

A zárónapon, április 28-án összművészeti programokon keresztül Pécs gazdag zenei és szépirodalmi örökségének bemutatása lesz fókuszban. A zeneművek megszólaltatásában közreműködik a Pannon Filharmonikusok szólamvezetőiből alakult Eozin Vonósnégyes, valamint két pécsi születésű fiatal tehetség, Megyimórecz Ildikó szoprán és Balogh Ádám zongoraművész.

A Magyar Zene Háza két éve futó nagysikerű programsorozata a Város a Házban, mely gazdag zenei és kulturális élettel rendelkező vidéki városok számára nyit lehetőséget arra, hogy egy sokszínű programkavalkádban bemutassák változatos zenei életüket, kiemelkedő együtteseiket, művészeti fesztiváljaikat, feltörekvő tehetségeiket. Debrecen, Veszprém és Székesfehérvár után ezúttal Pécs város zenei életét ismerheti meg a Zene Háza közönsége.

A Város a Házban sorozat megtestesíti a Ház missziós vállalását, a pécsi programkínálatban egyszerre jelenik meg a műfaji sokszínűség, az ismeretterjesztés, de a jövő tehetségeinek is lehetőséget ad a bemutatkozásra. Az április 26-28. között zajló programsorozatban a legszélesebb műfaji palettán mozgó műsorok valósulnak meg a klasszikus zenétől a kísérleti elektronikáig, a hangdóm vetítéstől a szépirodalmi koncertbeszélgetésig.

Bóbita Bábszínház, Lovasi András, Parti Nagy Lajos, Kocsis Gergely, Megyimórecz Ildikó, Balogh Ádám, Eozin Vonósnégyes és a Zsolnay Fényfesztivál is képviseli Pécset a rendezvényen.

Forrás: mti.hu, zenehaza.hu

A bahir.hu oldalon folyamatosan olvashat a baranyai megyeszékhelyet érintő hírekről, információkról.