Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a 101 pontos programjában többek közt azt is vállalta, hogy a meglévő 1100 utasváró mellé további 300-at telepíttet majd a főváros legforgalmasabb busz-, troli- és villamosmegállókba a következő ciklusban. A napokban átélt igazi áprilisi időjárásban a budapestiek már most is szívesen látnák és igénybe is vennék az utasvárókat.

„Az ilyen napokon, mint ma, esőben vagy a forró nyári napsütésben vesszük csak igazán észre, hogy a busz-, troli és villamosmegállók csak 20 százalékához tartozik ma utasváró. Forgalmas buszmegállókban is az esőben kell ácsorogni, például a Déli pályaudvarnál vagy Újpest-központban. Itt az idő, hogy ezen változtassunk – ez tényleg csak odafigyelés kérdése.” – írja Vitézy Dávid a Facebook oldalán.

“Amikor azt mondja Vitézy Dávid, hogy a közösségi közlekedés nem hajléktalanszálló, akkor én elküldöm a fenébe” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester egy nyilvános rendezvényen a BKK-rendészet létrehozására vonatkozó javaslatom kapcsán.

„Karácsony Gergely valójában nem engem küldött el a fenébe, hanem a budapesti tömegközlekedést naponta használó sok százezer embert, akik rendezett és tiszta viszonyokat szeretnének a járatokon. Budapesten a szolidaritás mindenkinek jár. Nem csak a hajléktalanoknak, de azoknak a busz- és villamosvezetőknek is, akiknek érdemi segítség nélkül kellene rendet tartani a járatokon. Azoknak a takarítóknak, akik mások testnedveit mossák ki az üléshuzatokból. Azoknak az utasoknak, akik messziről bűzlő embereket kerülgetnek a villamoson, miközben munkahelyükre tartanak. Azoknak a szülőknek, akik félnek elengedni gyerekeiket az iskolába, mert beállt hordák zaklatják őket. És természetesen jár azoknak is, akik magatehetetlen állapotba kerülnek. De a segítségnek a szociális ellátórendszerben vagy addiktológiai intézményekben van helye, nem pedig a budapestiek százezrei által használt járatok ülésein. A budapestiek véleménye egyértelmű: egy friss kutatás szerint a fővárosiak 83%-a szerint szükség van a főpolgármesteri programom kulcselemeként bejelentett BKK rendészetre. Ha megkapom a budapestiek bizalmát, azonnal munkához is látunk – mert minden budapesti megérdemli a tiszta és biztonságos utazási körülményeket a közösségi közlekedésen.” – válaszolt közösségi oldalán Vitézy Dávid Karácsony Gergely szavaira.

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál pécsi és baranyai hírek mellett vármegyénken túli közéleti híreket, információkat is.