Meglepetésszerűen ellenőrizték a háziorvosokat és meglepő eredményekre jutottak, mert a többségük még telefonon sem volt elérhető, miközben nem volt a rendelőben az orvos rendelési időben sem, és telefonon sem lehetett elérni, vagy épp lakatlan ház állt azon a címen, ahol hivatalosan a rendelőnek kellett volna lennie – ilyen problémákat találtak sok háziorvos munkájának vizsgálatánál a hatóságok. – írja a hvg.hu

A háziorvosok kétharmadánál találtak problémát az ellenőrök, amikor bejelentés nélkül mentek ki megnézni, rendben folyik-e a munka – közölte a Népszavával a Belügyminisztérium. Egy későbbi utóellenőrzésben az esetek 39 százalékában hiába volt épp betegfogadási idő, nem zajlott orvosi ellátás, az orvosok harmadát telefonon nem lehetett elérni a rendelőn kívül munkaidőben, a rendelők 12 százaléka pedig egyszerűen nem volt megtalálható.

Az ellenőrzések meglepő eredményei mellett a napokban derült ki egy újdonság bevezetésének a híre, amely arról szól, hogy a magyar kórházakban hamarosan „mobil ellenőri csoportok” nézhetik meg, hogy az orvosok és szakdolgozók valóban jelen vannak-e munkaidőben, de ehhez hasonló vizsgálatot a háziorvosok között már tavaly lefolytattak, ennek az eredményét írta most meg a Népszava.

Szerencsére ezek a számok persze nem azt jelentik, hogy az összes háziorvos között ilyen rossz volna az arány: az ellenőrök ugyanis célirányosan mentek ki azokba a körzetekbe, ahol az orvosi vállalkozásoknál egynél több bejelentett telephelye volt bejelentve. Az utóellenőrzésnél pedig azokat a dolgokat vizsgálták, ahol korábban elsőre is súlyos hiányosságokat találtak az ellenőrök. Ezeknél a helyeknél viszont tényleg voltak komoly bajok, az ellenőrzések során ráakadtak például egy olyan szolgáltatóra is, amely hét címen üzemeltetett rendelőt, ezek közül hat címen viszont egy-egy lakatlan ház volt.

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál Baranyán kívüli híreket, információkat is.