A Magyar Posta elhatárolódik a „kamu csomagok” tartalmi ellenőrzésének felelősségétől – közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.   

Kiemelték, hogy a Magyar Posta Zrt. nem webáruház, hanem kézbesítési szolgáltató, így a megrendelt csomagok tartalmáról nincs és nem is lehet információja. A megrendelt csomagok tartalmának ellenőrzése kizárólag a megrendelő joga és felelőssége, akinek lehetősége van az átvételt megtagadni.     

A „kamu csomagok” elkerülése érdekében a posta továbbra is azt javasolja a webáruházakból rendelő fogyasztóknak, hogy a rendelésnél mindig győződjenek meg arról, hogy megbízható webáruházból rendelnek-e. Olyan csomagért pedig, amit nem rendeltek meg, értelemszerűen ne fizessenek – hangsúlyozta a posta.    

A közleményben arra is rámutattak, hogy a webáruház hitelességének ellenőrzésére érdemes átolvasni az eladó értékelését, az adott webáruház általános szerződési feltételeit, a gyakran ismételt kérdéseket, különösen a reklamációra, a visszaküldésre vonatkozó fejezeteket. 

Amennyiben ezek ellenére valaki „kamu csomagot” kap, akkor a rendőrséghez vagy a fogyasztóvédelemhez kell fordulnia – olvasható a közleményben.

Forrás: mti.hu

A Magyar Postánál a csomagját már  több mint 3000  ponton átveheti! A futár-, expressz- és csomagszolgáltatások (CEP) piacán piacvezető a Magyar Posta. A hazai futárcégek közül elsőként állítottunk csomagautomata-hálózatot üzembe.

Jelenleg 550 MPL csomagautomatán keresztül lehet feladni és átvenni csomagokat országszerte és 2024 év végéig további 100 automata telepítését tervezzük.

A csomagok házhoz szállítása helyett személyes átvétel is választható. A postai hálózat mellett ma már benzinkutakon és kiskereskedelmi egységekben is – számos helyen 0-24 órában – átvehetők a csomagok, melyek útja weboldalunkon nyomon követhető.

Az évről-évre növekvő csomagmennyiség hatékony feldolgozása érdekében a Posta folyamatosan fejleszti infrastruktúráját az MPL + Program keretében. A cél, hogy a kiugró időszakokban is rugalmasan tudja kezelni a társaság a növekvő csomagmennyiséget és hatékony, az ügyfelek igényeit kiszolgáló csomaglogisztikai szolgáltatást tudjon nyújtani, korszerű informatikai megoldások mellett. Az MPL+ Program keretében 2022-ben 7 db depót (ingatlan) és 6 db szállítópályát, míg 2023 október 15-i bezárólag újabb 4 db új csomaglogisztikai telephelyet (Zalaegerszegen, Békéscsabán, Hatvanban és Nagykanizsán) és 8 db szállítópályát létesített, illetve helyezett üzembe Kaposváron, Füzesabonyban, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Hatvanban, Nagykanizsán, Békéscsabán és Veszprémben. – olvasható a posta.hu oldalon.

A bahir.hu oldalán folyamatosan tájékozódhat a legfrissebb hírekről, információkról.