A pécsi térség fideszes országgyűlési képviselője Hoppál Péter, akinek a fotója felkerült az idei évben a Pécsi Református Kollégium végzős osztályainak tablójára, számolt be a Szabad Pécs.

A Szabad Pécs szerint a szülők közül többen is nehezményezték azt, hogy Hoppál Péter fényképe szerepel a gyermekek tablóját, így aztán nem is kerültek még ki a városi kirakatokba a fotókkal illusztrált tabló. A 2024-es év vége újítása a pécsi gimnáziumban, hogy a diákok fotói mellé nem csak a tanárok, valamint az iskola vezetése, hanem a fenntartó képviselője is felkerüljön ezentúl a tablókra. Márpedig a Pécsi Református Kollégium Fenntartói Igazgatótanácsának vezetője viszont nem más, mint a fideszes Hoppál Péter.

A Szabad Pécs megkérdezte dr. Kádár Pétert, a gimnázium igazgatóját, hogy tartja visszásnak kitenni egy politikus fotóját, az iskola igazgatója azt válaszolta a lapnak, hogy:

„az iskolák tablójára az iskolák azt tesznek fel, akit fontosnak tartanak. Az iskola tiszteli a fenntartót, ezért szerepelteti az iskola tablóján annak vezető képviselőjét. Ez az iskola belügye”

Dr. Kádár Péter még hozzátette, hogy:

„A demokratikus világban a legtermészetesebb dolog, hogy választott képviselők, közéleti szereplők részt vesznek a társadalmi élet különböző közösségeiben, kórházak, iskolák fenntartói testületeiben. Mint ahogy az is természetes, hogy a választott tisztviselők tiszteletet érdemelnek, ha segítik a közösség jólétét, a közjót.”

Nem tartja problémásnak az ügyet, mert nem politikusként szerepel a tablókon, reagálta Hoppál a lapnak, és hozzáfűzte:

„azért, mert számára nem a politika világa, hanem az oktatás, a református kollégium és a református egyház világa volt időben korábbi, ezt egyáltalán nem tartja problémásnak, sőt nagyon is megtisztelőnek és logikus lépésnek véli.”

A Szabad Pécs írását IDE kattintva tudja teljes egészében elolvasni.

A bahir.hu oldalon folyamatosan tájékozódhat a baranyai közélet híreiről.