Vitézy Dávid már az elmúlt héten kihirdette a 101 pontos programját, amiről jól érezhető, hogy egy többéves munka és fővárosi tapasztalat eredménye.
Ambíciói messze túlmutatnak egy budapesti főpolgármester jogi és költségvetési hatáskörén, az állami beruházások helyzetének ismeretében pedig nagyon nehezen megvalósítható számos ígérete. Kész válasza ettől még mindenre van, miközben Budapest szerinte a villamosok városa. Közlekedési és városfejlesztési témában Vitézy Dáviddal kevés másfél óra, de az Égéstérben így is körbejártuk Budapestet. – írja ma Vitézy Dávid programjáról a totalcar.hu

A Totalcar stúdiójában folytatott másfél órás beszélgetés során Vitézy Dávid rámutatott arra, hogy: „Tervek nélkül sosem fog épülni semmi.”

A magát többször is civil aktivistaként, független közlekedési szakértőként és szakpolitikusként is megnevező politikus, a június 9-i önkormányzati választáson az ország fővárosában a főpolgármesteri székért száll most harcba   

Igaz, hogy Vitézy Dávidot a Totalcar irodájába egyik kollégája szállította autóval, de a budapestiek a leggyakrabban a 210-es buszon láthatják a főpolgármester-jelöltet, mivel a lakhelye és az irodája közötti negyvenperces utat tömegközlekedési eszközzel teszi meg nap, mint nap.

Vitézy úgy érzi, hogy: „A világ legszebb állása Budapest főpolgármesterének lenni”

Vitézy Dávid a hivatalos oldalán azt írja életének eddigi történéseiről, hogy gimnazistaként lett közlekedési aktivista. Az első sikereket húsz éve aratta a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesülettel: hiszen javaslataik alapján szervezték újjá az éjszakai buszközlekedést, nem hagyták megszüntetni a 41-es villamos vonalat és megakadályozták a Demszky-Hagyó-féle városvezetés járatritkítási terveit.

Azóta tudom: ha mi, budapestiek közösen cselekszünk, bármit el tudunk érni! Ezt bizonyítottuk idén is, amikor a BKK vezérigazgatója által pulykákhoz hasonlított utasok felháborodását képviselve ismét megakadályoztuk a járatritkításokat. Ami gyerekkori hobbinak indult, hamar szenvedélyemmé és hivatásommá vált: a Budapesti Műszaki Egyetemen végeztem, városfejlesztéssel foglalkozó közgazdászként. –írja Vitézy Dávod az oldalán.

A bahir.hu oldalon folyamatosan tájékozódhat Baranya vármegyén túlról érkező közéleti hírekről, információkról.