Csütörtökön és pénteken került megrendezésre a kormányközeli Alapjogokért Központ által Budapesten a CPAC Hungary, az USA-ból importált ultrakonzervatív keresztény, nemzeti konzervatív konferencia.

Orbán Viktor európai politikai kampányát több közpénzből finanszírozott szervezet támogatja. Idei 4,25 milliárdos támogatásából az Alapjogokért Központ akár 1,15 milliárd forint közpénzt is költhetett a leginkább kampányindítóra emlékeztető magyarországi CPAC-re. A 694 milliós támogatást kasszírozó European Conservative választási propagandakiadvánnyal készült a kampányra. A támogatásokat csatornázó Batthyány Lajos Alapítvány idén 10,7 milliárd forintnyi szétosztható közpénzt kapott. – írja az Átlátszó.

Orbán Viktor tegnap a CPAC- n elmondott nyitóbeszéddel köszöntötte „a világ minden tájáról idesereglett konzervatívokat”.

Több száz főnyi közönség előtt tartotta meg megnyitó beszédét a magyar miniszterelnök a budapesti Millenáris nagycsarnokában. A jelenlévők egy transzatlanti politikai mozgalom egyik vezérének kampánynyitóját hallhatták.

„Választások lesznek szerte a világban, és ezeket a választásokat meg kell nyernünk” – jelentette ki megnyitó beszédében a magyar miniszterelnök.

„Hajrá Donald Trump, hajrá európai szuverenisták! Nyergeljünk, vértezzük fel magunkat, irány a csatamező, és kezdődjék a választási harc.” – mondta Orbán Viktor.

Az atlatszo.hu írását IDE kattintva olvashatja el teljes egészében.

A bahir.hu oldalon már olvashattak arról, hogy mit is gondol Donald Trump az Orbán Viktorral történő közös munkájukról.