Egy szolnoki iskola tantermében a tanárnőjét támadta meg a kilencedikes diákja, az osztály egyik növendéke próbálta agyonverni a kétségbeesetten menekülő pedagógust. A nő a tanáriba rohant a feldühödött fiú elől.

 „Irritáló vagy, és megöllek!” – ordította magából kikelve a diák.

Menjünk csak vissza másfél évet az időben, mikor is a vád szerint 2022 októberében épp történelemóra zajlott abban a – Szolnoki Járási Ügyészség által nevezett meg – szolnoki iskolában, ahol a brutális tanárverő jelenet lezajlott. Történelem órán az indította el az események sorozatát, hogy a diák kérés, és tanári engedély nélkül kiment a mosdóba. Majd miután a diák visszatért a terembe, a tanárnő figyelmeztette, hogy legközelebb kérjen engedélyt, ha ki szeretne menni a mosdóba.

A konfliktus itt lezárulhatott volna, mert a diák megértette a figyelmeztetést, és megígérte, hogy legközelebb természetesen kikéredzkedik. Viszont mikor a tanárnő a fiú padtársához – a későbbi vádlotthoz – fordult, kérve, hogy folytassák a megkezdett feladatot, az így felelt:

K….ra irritáló vagy!

A történelemórát tartó tanárnő felszólította az elfogadhatatlan szavakat használó tanulót, ismételje meg, hogy mit is mondott. De a fiú nem bocsánatot kért, ha nem a mondanivalója még durvábbá vált, és meg is toldotta egy fenyegetéssel, mondván:

„irritáló vagy, és megöllek”.

Válaszként a tanár kiküldte a szemtelen diákot a teremből, aki a távozás helyett megragadta, majd felemelte a székét, az oktatójához ugrott és többször le is sújtott rá. A dühös fiú megpróbálta valóban megölni a tanárát. Az ütések a megszeppent tanárnő fején és karján csattantak. Azonnal kihátrált az iskola folyosójára, ám az időközben dúvaddá vált tanulója oda is követte a tanárnőt, és ekkor ököllel még többször fejbe öklözte. A tanárnő végül szerencsésen be tudott menekült a tanári szobába.

Az esetről a szoljon.hu lapot pénteken tájékoztatta a Szolnoki Járási Ügyészség, és azt is közölték a szerkesztőséggel, hogy a tanárnő a bántalmazás következtében zúzódásokkal és törésekkel járó, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A diák a székkel – nagy erejű, fejre irányuló ütés esetén – halálos koponyasérülést, agysérülést is okozhatott volna.

Az iskolai támadás kapcsán azt írta az ügyészség, hogy: a fejre irányuló nagy erejű ütések miatt ezért a ténylegesen elszenvedett sérülésnél súlyosabb, életveszélyes sérülés kialakulásának reális esélye is fennállt, ami csak azért maradt el, mert a tanárnő védekezett. Az ügyészség vádiratában – a nyomozás során négy hónapig letartóztatásban lévő, majd azóta bűnügyi felügyelet alatt álló – vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztést és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta. Továbbá azt, hogy a bíróság rendelje el a vádlott részvételét szorongást, agressziót kezelő pszichoterápián. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék dönt. – olvasható a szoljon.hu oldalán.

A bahir.hu oldalára folyamatosan érkeznek a hírek Baranyán túlról is.