Németh Kristóf április 30-án (kedden) az Escargo Szobaszínházban lép fel két alkalommal. A számos filmben és sorozatban ismertté vált színész egy rövid interjút adott szerkesztőségünknek a programmal kapcsolatban.

Hogyan viszonyul a Stand Up műfajhoz? Korábban is foglalkozott már ezzel?

A stand up műfajt azért szeretem, mert minden az előadó és az aznapi közönség összjátékán múlik, így minden est más és más. A stand upos csak akkor lehet sikeres, ha önazonos, őszinte, jól improvizál és tiszteli a közönségét, akikre rendkívül odafigyel. Persze az se baj, ha van humora. Egy jó stand up est olyan, mint egy lelki wellness, felfrissülve, lelazulva, vidáman megy haza mindenki, ha jól sikerül az este. Az én szakmai példaképem mindig is Orosz Gyuri volt, akivel mára már jóbarátok vagyunk.

Mikor lépett fel legutoljára Pécsett? Köti-e valamilyen különleges emlék a városhoz, illetve a megyéhez?

Legutóbb a Poszton szerepeltem, amikor még Pécsen volt a Színházi Találkozó. Elragadónak tartom a várost és a lakóit. Édesapám ide járt iskolába annak idején, így rengeteg családi történetünk kötődik Pécshez.

Mi várható a pécsi fellépésen?

Mesélek kulisszatitkokról a színház, a televízió és a filmkészítés világából, számos olyan sztorival készülök, amik bakik, váratlan események kapcsán alakultak ki és elsőre megoldhatatlannak tűntek. De egy Barátok közt blokk is, amiből kiderül például, hogy mi a kapcsolat Fodor Zsóka (Magdi Anyus) és Kossuth Lajos között.

Van-e speciális célcsoportja a fellépésnek?

Estem speciális célcsoportja a jó humorú, vidám emberek és mindenki, aki szerette a Barátok közt-öt és aki nem.

Köszönöm szépen az interjút!

Amennyiben Ön is szeretne részt venni Németh Kristóf és az Escargo estjén, a jegyvásárlás lehetőségéről itt tájékozódhat.

Borítókép szerzője: Forgács Bea