A Pécsi Távfűtő Kft. ma tette közzé a hivatalos oldalán, hogy a társaság 2024. április 29-én leállítja a fűtésszolgáltatást.

Az elmúlt napokban az évszakhoz képest is hűvös időjárás, az alacsony hőmérsékletek még indokolták a fűtést, hétfőn délelőtt azonban már leáll a távfűtés a pécsi lakásokban.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban az átlaghőmérséklet jellemzően 18 °C körül alakul, ezért az ügyfelekkel kötött megállapodás alapján társaságunk április 29-én (hétfőn) leállítja a fűtésszolgáltatást.

A lakóközösségek, egyéni igényeik szerint, április 29. után is igényelhetik a fűtést, képviselőiken keresztül ügyfélszolgálatunkon rendelhetik meg a szolgáltatást.

A fél évszázados múltra visszatekintő PÉTÁV Kft. több mint harmincegyezer lakás, közel ötszáz intézmény és több száz egyéb ingatlan fűtéséről és melegvíz ellátásáról gondoskodik Pécsen. 130 kilométer hosszú vezetékrendszeren keresztül, 675 saját hőközpont üzemeltetésével és 112 felhasználói tulajdonú hőközpont ellátásával szolgálja ki ügyfeleit.

A távfűtés a legkorszerűbb és a leginkább környezetbarát fűtési megoldás a nagyvárosokban élők számára. Egy megfelelően hőszigetelt, korszerű fűtési rendszerrel rendelkező épület távhőellátása gazdaságosabb és a környezetet is kevésbé szennyezi, mint az egyedi fűtési rendszerek.

Kényelmes és szabályozható

Nem kell tüzelőanyag-beszerzésről vagy fűtőberendezések karbantartásáról gondoskodni, a meleghez elég egy mozdulat. A korszerű, távfűtött lakásokban minden radiátor szabályozható, így a lakók dönthetnek, milyen hőmérsékletet szeretnének otthonaikban.

Biztonságos

Távfűtött lakásban nincs robbanásveszélyes kazán, nincs égéstermék visszaáramlás a kéményből, nem fenyeget a szén-monoxid-mérgezés veszélye.

Energiatakarékos

A villamos energiával együtt termelt hő gazdaságosan állítható elő. Ráadásul kevesebb energiahordozó elégetésével és szennyezőanyag kibocsátásával jár, mintha a két terméket külön-külön állítanák elő.

Tiszta levegő

A távhő előállításához szükséges tüzelőanyag elégetése a lakókörnyezettől távol, az égéstermék kibocsátása nagy magasságban történik, hozzájárulva ezzel, hogy a város lakói egészségesebb környezetben élhessenek.

Versenyképes

A távhőszolgáltatás a korszerű műszaki megoldásoknak köszönhetően gazdaságos. A kiszámlázásra kerülő alap- és hődíjon felül egyéb költség a felhasználónál nem merül fel.

Megújuló

A pécsi távhőellátás bázisát jelentő hőerőműben a szénhidrogéneket helyettesítve, szinte teljes egészében megújuló alapokra helyezték a hő- és villamos energia előállítását. 2013 óta a Pécs minden távfűtött épületét zöld távhő melegíti. A biomassza tüzelésre alapozott technológiának köszönhetően jelentősen csökkent a fosszilis energiahordozóktól való függés és a klímaváltozásért felelős szén-dioxid kibocsátás.

Forrás: petav.hu

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál friss pécsi híreket, információkat.