Ha a pécsi külszíni bánya krátere köré rajzolunk egy 5 km sugarú kört, a város néhány mondájának helyszíne ebbe a körbe esik. Császár Levente és Radnai Éva ennek a Gyükésnek nevezett körből gyúrta össze Pécs meséjét, amely a DÖMÖR KIRÁLY címet viseli. Így egy történetben szerepelnek a Dömörkapu törpéi, a Lámpás-völgy, az András-akna, a Kantavár, a Szamár-kút, valamint a Mecsek óriásai című népmonda általuk elképzelt verziója. S mivel hajdanán itt állt a város vidámparkja, stílszerűen egy 12 állomásból álló vidám parksétára invitáljuk Önöket. Lépjenek be bátran Pécs meséjébe!

Május 4-én, szombaton 10 órakor, a volt Pécsi Vidámpark helyén, beléphetnek ebbe a pécsi mesébe, mert a volt Pécsi Vidámpark új életre kel egy Meseerdő formájában, ahol óriások és bányászlámpás törpék, sőt még egy trónterem is megelevenül, amelyek közül a legnagyobb attrakció természetesen az óriás lesz, amit Baráth Gábor szobrászművész alkotott meg.

Az ünnepélyes átadásra 2024. május 4-én, szombaton, 10 órakor kerül sor.

Az ünnepélyes átadás programja:

10 óra: ünnepi beszédet mond Péterffy Attila PMJV polgármestere, Meixner Barna Biokom Nkft. vezérigazgatója,

11 óra: Manóföldi vigadalom a Hórihorgas Hujákolók előadásában,

14:30 órakor: Gyermekkoncert a Hórihorgas Hujákolókkal,

15 órakor: Parasztkomédia mese, szintén a Hórihorgas Hujákolók előadásában,

16 órakor: Livi Zeneműhelye – Családi Zenebona, interaktív zenés foglalkozás Novák-Szabó Líviával,

15 órától – 18 óráig: a kicsik kreatív alkotásokat hozhatnak létre a zöld gondolat jegyében Oláh Enikővel.

Egész nap: 10 órától -18 óráig óriásbuborékok, arcfestés, lufitekerés, kürtőskalács, vattacukor, popkorn, törp-ring futamok, mesekönyv vásár várja Pécsen a Dömörkapunál a kicsiket és az őket kísérő nagyokat.

„Újra élettel töltjük meg a 2011-ben bezárt vidámparkot: meseparkot alakítunk ki a területen. A régi vidámpark egy igazi pécsiség volt, amit fél évszázaddal ezelőtt épített önkéntes munkával a pécsi közösség. Sokaknak fűződik hozzá rengeteg története és élménye. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy újra élettel fogjuk megtölteni a területet, méghozzá a pécsiek szavazatai alapján meghatározott irányban.” – írta közel egy éve Péterffy Attila, Pécs polgármestere a közösségi oldalán.

Fotó: Faceboo/Pécsi képek

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál pécsi híreket, információkat.