A korrupcióval vádolt Schadl György végrehajtó irodáját és egy másik cégét is képviselő ügyvéd indul Zugló 10. számú választókerületében a Fidesz színeiben, írja a 24.hu. Garabits Márton még most februárban is kapott megbízást Schadltól, és neve többször is szerepel a Schadl és Völner Pál ellen indított nyomozati iratokban is.

Garabits többek között Schadlt és a szintén vádlott feleségét képviselte egy ingatlanvásárlás során, és a 24.hu azt is írja, hogy egy alkalommal Schadl György személyesen írt alá neki egy ügyvédi meghatalmazást, ami a dokumentum dátuma szerint már a börtönbe zárás alatt történhetett, tehát Garabits letartóztatása után is találkozott vele. – írja a telex.hu

A zuglói körzetben indított ügyvéd még ezer szálon kötődik Schadlhoz, és a családjához, hiszen például a feleségének például tulajdonrésze van abban a Paladino Felszámoló Kft.-ben, amelynek 50 százalékos tulajdonosa Schadl György édesanyja.

Még az is tudható, hogy a Paladino Felszámoló Kft-ről, hogy április elején váltott székhelyet, és pont egy olyan ingatlant választottak, amely Garabits anyja és apja tulajdonában van.

Garabits Károly az elmúlt éves során már volt az MSZP, a Fidesz és a baloldali összefogás politikusa is többek között Erzsébetvárosban, ahová a céget is költöztették. Garabits Károly politikai karrierje tulajdonképpen akkor ért véget, amikor 2014-ben a Magyar Nemzet publikált róla egy olyan hangfelvételt, amelyben Garabits pontosan arról beszél, hogy ki és hogyan tud lopni.

A Garabits család egyébként meglehetősen aktív a politikában, Márton testvére, Tamás a XV. kerületben indul szintén Fidesz-színekben az idei önkormányzati választáson. – írja a telex.hu

A bahir.hu oldalon folyamatosan találhat friss, aktuális közéleti híreket, információkat.