Joó István, a HIPA Nemzeti Befektetési ügynökség vezérigazgatója, kormánybiztos kategorikusan cáfolja azt a korábbi sajtóhírt, mely szerint egy kínai autógyár építhet üzemet Baranya vármegyében. – írja az index.hu

„A sajtóban Pécs kapcsán megjelent álhírekről. A Kormány és a Nemzeti Befektetési Ügynökség is elkötelezett Baranya vármegye fejlesztése mellett. Ezzel kapcsolatban a Kormány számos döntést meghozott az elmúlt hónapokban. A híresztelésekkel ellentétben azonban semmilyen pozitív befektetői döntés nem született a Pécs melletti területek kapcsán. Egyelőre nem tudunk beszámolni semmilyen Pécs melletti beruházásról. Amennyiben ebben változás lesz, azt haladéktalanul a nyilvánosság elé fogjuk tárni.”írja közösségi oldalán Joó István, a HIPA Nemzeti Befektetési ügynökség vezérigazgatója, kormánybiztos, aki a bicsérdi autógyár építésének cáfolása után hozzátéve, hogy az Orbán-kormány és a Nemzeti Befektetési Ügynökség is elkötelezett Baranya vármegye fejlesztése mellett.

Korábban a bahir.hu is beszámolt arról a hírről, hogy Magyarországra látogat a kínai államfő, és hogy egy kínai autógyár építhet üzemet a baranyai Bicsérd mellett kialakított ipari területen.

Azt, hogy a kínai elnök ezért látogat több napra Magyarországra, és hogy ezt a beruházást Orbán Viktorral közösen bejelentsék hivatalosan. A bejegyzésében a kormánybiztos kategorikusan cáfolja.

Gulyás Gergely a legutóbbi Kormányinfón hivatalosan jelentette be, hogy május 8. és május 10. között Budapest vendége lesz Hszi Csin-ping kínai elnök. A látogatás programját ezek után egyelőre homály fedi.