A parlament elfogadta kedden a törvényjavaslatot, amely a mini-Dubaj néven elhíresült beruházást érinti. A javaslatot, amely konkrét vállalásokat tartalmaz, Semjén Zsolt nyújtotta be az Országgyűlés elnökének március végén. – írja az Index

A parlament 134 igen szavazat, 43 nem szavazat és hat tartózkodás mellett elfogadta az Egyesült Arab Emírségek kormányával kötött gazdasági együttműködésről szóló megállapodást kedden, amely a rákosrendezői pályaudvar területén megvalósuló úgynevezett mini-Dubaj-beruházást tartalmazza – írja a Magyar Hang.

A lap szerint Tordai Bence párbeszédes parlamenti képviselő hazaárulásnak minősítette azt, hogy a kétharmados többséggel rendelkező fideszes képviselők elfogadták a beruházásról szóló megállapodást.

A Rákosrendezőre tervezett mini-Dubaj projekt tervét március 28-án nyújtotta be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azt a törvényjavaslatot, amely a köznyelvben egyszerűen csak a mini-Dubaj néven elhíresült beruházást jelenti.

A március 8-án begyújtott, és ma elfogadott törvényjavaslat A Magyarország kormánya és az Egyesült Arab Emírségek kormánya közötti gazdasági együttműködésről szóló megállapodás kihirdetéséről címet viseli. A megállapodásban Magyarország és az Egyesült Arab Emírség kormánya többek között azt vállalták, hogy a két ország közötti kiváló bilaterális viszonyt elmélyítik, és a közös érdekeket és együttműködést érintő kérdésekben a vállalkozói szellemet és együttműködést előmozdítják.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a programjában kiemelten foglalkozik a budapesti autós közlekedés alternatíváinak megteremtésével, a vasút és az elővárosi vasút fejlesztésétvel, illetve a pesti fonódó villamos beruházásával. A főpolgármester-jelölt programja szól a zöld felületek megóvásáról, fejlesztéséről és arról, hogy a mini-Dubajt is olyan formában kellene megvalósítani, ami valóban az itt élők érdekét szolgálja, segít Rákosrendező térségét zöldíteni, és ami nem kimondottan egy luxusberuházást céloz.

A bahir.hu oldalán folyamatosan tájékozódhat a Baranyán túlról érkező közéleti hírekről, információkról is.