Április 26-án, pénteken délután ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a Siklós Art. A vár emeleti galériájának három termében több mint harminc művész munkáját állították ki. – írja a Siklósi Hírek

Aki követi Siklós kulturális életét, az a 2024-es évben már a harmadik kiállítás megnyitóval találkozhatott a városban – emlékeztetett Riegl Gábor. Siklós polgármestere rámutatott: a most megnyílt Siklós Art alkalmával 35 művész mutat meg egy darabot az alkotási szabadságvágyából, szemléletmódjából, az általa látott világ egy-egy darabjából – közülük több Siklóshoz kapcsolódóan.

A Siklós Art május 28-ig, a Siklósi Szalon berendezéséig lesz látogatható, de a város, a vár és a helyi művészek együtt gondolkodva az év végével készülnek egy világszínvonalú kiállítást is Siklósra mozgatni – árulta el Riegl Gábor részletekbe egyelőre nem bocsátkozva.

1987-ben, az első Siklós Art megnyitóján öt ember állított ki – emlékezett vissza Kovács Ferenc. A kiállítás sorozat atyja örömét fejezte ki, hogy a képzőművészet részéről egyre többen kapcsolódnak be, mutatják meg magukat, egyre több alkotó találkozik a közönséggel a siklósi tárlat által.

Forrás: Siklósi Hírek

A bahir.hu oldalon folyamatosan olvashat siklósi és baranyai kultúrális és közéleti híreket, információkat.