Egy őrizetben lévő 17 éves fiú és társai ellen folytat eljárást a Pécsi Rendőrkapitányság. – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében.
A rendőrök 2024. április 29-én elfogták azt a 17 éves szigetvári fiút, aki április 25-e és 29-e között több bűncselekményt is elkövetett Pécsett.

A fiatalkorút garázdasággal, súlyos testi sértéssel, lopással, kifosztással, kifosztás kísérletével, valamint csoportosan elkövetett rablással is gyanúsítják a nyomozók.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalember kétszer is bántalmazott az utcán egy férfit, aki először könnyebben, másodszorra viszont súlyosan megsérült. Az eset után elvette a sértett hátizsákját – a benne lévő iratokkal és pénzzel együtt –, majd elmenekült.

Egy belvárosi étterem teraszáról egy táskát vitt el, egy férfitól pedig a kabátját és a mobiltelefonját vette el erőszakkal. 

Az elkövető egy idős, mozgásában korlátozott nő táskáját is megpróbálta elragadni, azonban ezt egy járókelő megakadályozta.

A rendőrök a bűncselekményekkel összefüggésben három másik férfit is előállítottak, a gyanú szerint egy 21 éves szentlőrinci és egy 19 éves gilvánfai férfi a rablásban, egy 36 éves gilvánfai férfi pedig a kifosztásban támogatta jelenlétével a fiatalkorút. Őket szintén gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozók mind a négy fiatalembert őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat. A Pécsi Rendőrkapitányság folytatja ellenük az eljárást.

Forrás: police.hu

A bahir.hu oldalán folyamatosan értesülhet Baranya vármegye közéleti híreiről, információiról.