Karácsony Gergely kommunikációs igazgatója az ATV-nek küldött válaszában azt írta, hogy a főpolgármester nem vesz részt a csatorna élő vitaműsorában – írja a Média1.

A levél szerint Karácsony ugyan fontosnak tartja az ATV munkáját, de nem szeretne egynél több vitán résztvenni. Ez az egy pedig várhatóan a Partizán május 31-én szervezendő vitája lesz. „Senki nem tudja garantálni, hogy az FVB által nyilvántartásba vett négy főpolgármester-jelöltből hányan vállalnak valóban vitát a Partizán műsorában és másutt” – írják a levélben. Az ATV vezérigazgatója, Németh S. Szilárd ugyanakkor azt mondta, a vitát mindenképp megtartják, akár Karácsony nélkül is.

Vitézy Dávid Facebook-oldalán reagált is Karácsony vitától való visszalépésére: arra kérte, hogy gondolja át még egyszer a döntést.

„Miközben Dobrev Klára napi öt posztban kéri számon Magyar Pétert azért, hogy miért nem vitázik minden ezt felajánló jelentősebb csatornán, a DK saját főpolgármester-jelöltje csak kibúvókat keres a viták elől” – írta.