Szerda hajnalban változóan felhős időnk lesz. A hőmérséklet hajnalban 13 és 16 fok között alakulhat. A nyugati szél többfelé lesz élénk, olykor erős. Délelőtt sok gomolyfelhő mellett több órás napsütésben bízhatunk.

Délután erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. A hőmérséklet maximuma 25 és 27 fok között alakulhat.

Elszórtan, kis területen előfordulhat zápor, illetve zivatar is a térségünkben, de heves zivatarokra már nincs kilátás. A nyugati szél élénk marad. A gomolyfelhők estére összeesnek, szakadozni kezd a felhőzet. A hőmérséklet 15 fok alá hűl. Hidegfronti hatás várható. – ígéri a mai szerdára a Meteo Mecsek.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig HungaroMet Nonprofit Zrt. jelentése alapján:

Egyre többfelé várható zápor, zivatar. Délnyugat felől zivatarrendszer is érkezik, amely éjszaka gyengülve halad északkelet felé, így akkor is felhős időre számíthatunk, ám hajnalra délnyugaton már csökken a felhőzet. Az intenzívebb cellákat felhőszakadás, jégeső, viharos szél kísérheti.
Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés valószínű. Délelőtt hazánk északi felén, délután már inkább az északkeleti, keleti harmadban és a nyugati, valamint déli határvidéken számíthatunk záporra, zivatarra. Zivataroktól függetlenül megélénkül, napközben helyenként megerősödik a délkeleti, szerdán a délnyugati szél.        
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 21 és 28 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb idő.

Forrás: meteomecsek.hu, m.met.hu

A bahir.hu oldalán minden reggel tájékozódhat az aktuális napra várható időjárás előrejelzésekről.